Litvínov: Město má zájem o areál Kovošrotu

25.03.2021 19:44

Rada města Litvínova doporučuje zastupitelům výkup areálu v k. ú. Hamr u Litvínova od společnosti KOVOŠROT GROUP CZ, s. r. o., za smluvní kupní cenu. Účelem výkupu je přeměna areálu pro potřeby města, a to s využitím dotačních titulů. Majitelé společnosti v roce 2020 nabídli městu Litvínovu areál za 27 mil. Kč (cena stanovená na základě znaleckého posudku). V případě, že by město odkup nerealizovalo během 1. pol. roku 2021, prodají areál dalšímu zájemci.

Litvínov: Město má zájem o areál Kovošrotu
Foto: zsmezibori.com
Popisek: Litvínov

Vzhledem k dlouhodobému neuspokojivému zázemí Technických služeb Litvínov, s. r. o. (TSL), které aktuálně sídlí v areálu Stavebnin DELFY Litvínov v ul. S. K. Neumanna, se opakovaně prověřují možnosti přemístění jejich sídla do vyhovujících prostor. Vozový park a technické vybavení TSL se do pronajatého areálu již dnes při současném portfoliu činností nevejde, proto si také TSL pronajímají prostory v areálu dopravního podniku, část areálu je v ulici Žižkova a ve sběrném dvoře. Vzhledem k záměru rozšiřování služeb TSL o převzetí odpadového hospodářství je nutné nalézt vhodnou alternativu pro jejich fungování, kterou areál Kovošrotu nabízí. S ohledem na velikost areálu by bylo zároveň možné jednat se zástupci Ústeckého kraje o přesunu Správy a údržby silnic Ústeckého kraje, p. o., která sídlí v ulici Žižkova 876. Vzhledem ke své velikosti nabízí areál kovošrotu značný potenciál pro případné další využití nebo rozvoj. Předběžné záměry počítají i s přesunem psince a městského útulku, který v současné době sídlí v zahrádkářské kolonii v Chudeříně. Areál je možné po odkupu bezprostředně z části pronajmout TSL k uskladnění techniky a prvotní rekultivaci areálu.

Celkové náklady na rekonstrukce objektů v areálu nelze zatím přesně vyčíslit. Předběžné vyčíslení a odhadované náklady vyplynou ze zadané studie a následných projektových dokumentací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…