Litvínov: Motorkáři pomáhají nemocným dětem

01.10.2019 6:32

V sobotu 21. září projela Litvínovem, Mostem a Českým středohořím spanilá jízda více než dvou set padesáti motorek. Po celý den se vybíraly peníze na lékařskou péči pro tři postižené chlapce, jejichž rodiče pracují buď pro skupinu Unipetrol, nebo pro společnost Čepro.

Litvínov: Motorkáři pomáhají nemocným dětem
Foto: zsmezibori.com
Popisek: Litvínov

„Jsme nadšeni z toho, kolik motorkářů a ostatních lidí se do benefiční akce zapojilo. Vybralo se přesně 108 074 korun. Děkujeme všem za podporu a účast,“ říká Katarzyna Woś, předsedkyně správní rady Nadace Unipetrol (www.nadaceunipetrol.cz), která akci zorganizovala s partnery HC Verva Litvínov a společností Čepro.

Spanilá jízda odstartovala z Litvínova, pokračovala přes České středohoří a skončila na mosteckém Benediktu. Byla spojena s charitativní sbírkou na zdravotní péči pro tři rodiny s postiženými chlapci, jejichž zdravotní stav komplikovaně zasahuje do běžného života celé rodiny. „V Čepru děláme motorkářské srazy již čtyři roky. Tak jsme letos uvítali nápad Nadace Unipetrol na společnou akci, během níž se podpořili ti, kteří nemají to štěstí být zdraví,“ dodává Jan Duspěva, předseda představenstva společnosti Čepro. „Před rokem jsme založili transparentní účet, který jsme nazvali Konto našeho srdce a jehož motem je pomáhat tam, kde je potřeba. Proto jsme byli součástí dobročinné akce,“ sděluje Jiří Šlégr, generální ředitel HC Verva Litvínov. 

„Chceme z této charitativní akce udělat tradici a již nyní začínáme plánovat pokračování spanilé jízdy na jaře příštího roku,“ uzavírá Katarzyna Woś.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…