Litvínov: Poliklinika rozšiřuje služby do okolních měst

26.01.2012 9:10

V prosinci loňského roku byla podepsána Smlouva o spolupráci při vytváření podmínek pro rozvoj sociální péče mezi Krušnohorskou poliklinikou, s. r. o., a městem Osekem.

Litvínov: Poliklinika rozšiřuje služby do okolních měst
Foto: zsmezibori.com
Popisek: Litvínov

Hlavním cílem smlouvy je zajištění komplexních služeb pro občany staré, nemocné a tělesně postižené v jejich přirozeném domácím prostředí. Krušnohorská poliklinika poskytuje v současné době terénní pečovatelskou službu především občanům Litvínova. Spoluprací s Osekem se její aktivity rozšíří  i do dalších oblastí.

Přestože je pomoc ve stáří velmi potřebná, nejsou senioři dostatečně informováni o možnostech pečovatelské služby a neví, na koho se obrátit se žádostí o pomoc. Proto se Krušnohorská poliklinika snaží oslovit co nejvíce lidí a pomocí odborně vyškolených pečovatelek umožnit seniorům co nejdéle zůstat v jejich rodinách a prožít klidné a důstojné stáří.

Mezi nejvíce využívané služby patří pomoc při zvládání běžných denních úkonů, které jsou pro seniory mnohdy obtížně zvládnutelné (dovoz oběda, pomoc při hygieně, úklid domácnosti, nákupy a další).

Krušnohorská poliklinika pečovatelskou službu  rozšířila v roce 2011 také do Horního  Jiřetína, kde o ni senioři  projevili zájem.

Lenka Galbavá, KPL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mulitvinov.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …