Litvínov: Strážníci dostali nový vůz, podpořil je ORLEN Unipetrol

09.01.2021 13:53

Pracovníci Městského útulku vyjíždí na odchyt zatoulaných či zraněných zvířat novým vozem. A to díky finanční podpoře od skupiny ORLEN Unipetrol. Na dovybavení vozu uvolnilo ze svého rozpočtu finance také město Litvínov.

Litvínov: Strážníci dostali nový vůz, podpořil je ORLEN Unipetrol
Foto: zsmezibori.com
Popisek: Litvínov

Skupina ORLEN Unipetrol darovala městu Litvínovu částku 350 tisíc korun. Finanční prostředky byly určeny na podporu městského útulku v Litvínově, konkrétně na pořízení služebního automobilu pro zaměstnance útulku využívaného např. při odchytech. „Pro naše spoluobčany chceme být nejen dobrým zaměstnavatelem, ale i sousedem. Každoročně proto přispíváme na projekty, které zlepšují kvalitu života v bezprostředním okolí našich výrobních závodů,“ říká Tomáš Herink, člen představenstva skupiny ORLEN Unipetrol. Ze stávajícího rozpočtu městské policie byly uhrazeny zbývající náklady ve výši 79 tisíc korun, za něž byl vůz vybaven ještě majákem a potřebným zařízením, např. radiostanicí, GPS a opatřen polepy.

Anketa

Jaký trest navrhujete pro podniky a živnostníky, kteří mají otevřeno navzdory zákazům?

hlasovalo: 14311 lidí

„Těší mě, že Unipetrol, tento významný zaměstnavatel a partner města, myslí i na městské strážníky, konkrétně na pracovníky městského útulku. Ti zajišťují odchyt zatoulané zvěře nejen v Litvínově a horských obcích, se kterými má město uzavřenu smlouvu, ale i po okolních obcích, pokud s daným odchytem souhlasí tamní vedení města. Zajisté bude nový vůz pracovníkům útulku sloužit dlouhá léta,“ poděkoval za finanční podporu velitel Městské policie Litvínov Martin Klika.

K poděkování skupině ORLEN Unipetrol a přání, ať pracovníkům městského útulku, vůz slouží co nejdéle, se přidala starostka města Kamila Bláhová, která připomněla, že odchytem zatoulaných zvířat se nemyslí jen psi a kočky. Pracovníci městského útulku mají zkušenosti s odchytem nejrůznějších druhů ptáků, ať už chovaných v zajetí, tak ve volné přírodě, či zraněných dravců. Několikrát také pomáhali při odchytu hospodářských zvířat. Jejich rukama prošli hadi, lišky. Další běžnou pracovní náplní je sběr uhynulých zvířat, tzv. kadáverů. Zajišťují také kastraci toulavých koček.

Městský útulek Litvínov také nabízí lidem, že se mohou stát pravidelnými „venčiteli“ psů, kteří v útulku čekají na svého nového majitele. Zaregistrováno je sedm desítek zájemců, pravidelně se před propuknutím pandemie střídalo několik lidí. Ta však prozatím tuto možnost přerušila.

Městský útulek Litvínov má také své webové stránky, které naleznete na adrese https://utulek-litvinov.estranky.cz/. Je tam i rubrika Fotoalbum – psi k adopci. U každého pejska je popsaná jeho charakteristika s doporučením, do jaké domácnosti je pejsek vhodný. V současné chvíli je v útulku 17 psů. Ne všichni jsou ale určeni k adopci, protože někteří psi mají svého majitele. Bohužel se stává, že někteří psi jsou v útulku i déle než rok. Za rok 2020 bylo z útulku vydáno 136 psů, někteří putovali k novým majitelům, pro většinu si však přišli jejich páníčci, kterým se psi zaběhli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…