Louny: Prodejem druhotných surovin z původní plavecké haly město získalo přes milion korun

06.08.2017 19:12

Od května do července probíhala demolice Městské plavecké haly v Lounech. Akci realizovala firma PEMELOG s.r.o. Praha. Město za demolici zaplatilo 1 621 400 Kč vč. DPH, ale prodejem druhotných surovin získalo zpět bezmála 1,3 mil. Kč. Navíc byla dodavatelské firmě vyúčtována i smluvní pokuta za pozdní dokončení zakázky ve výši 30 tis. Kč. V současné době je prostor po objektu plavecké haly vyčištěn a připraven na další investiční kroky.

Louny: Prodejem druhotných surovin z původní plavecké haly město získalo přes milion korun
Foto: archív autora
Popisek: Louny

V červnu 2017 byla podepsána smlouva s dodavatelem projektové dokumentace na stavbu nové Městské plavecké haly v Lounech, společností Arch. Design, s.r.o. Cena dokumentace, která byla vysoutěžena v rámci výběrového řízení, je ve výši 3 985 740 Kč vč. DPH. Na zhotovení projektové dokumentace spolupracuje s dodavatelem také pracovní skupina, která byla jmenována Radou města Loun a je složena ze zástupců všech politických stran v zastupitelstvu města. Ve středu 9. srpna se na lounské radnici bude konat klíčová schůzka, které se zúčastní jmenovaná pracovní skupina, radní města a zpracovatel projektové dokumentace. Na tomto jednání se definitivně rozhodne o celkovém vzhledu, vnitřním uspořádání objektu a technologii úpravy vody, to vše musí být v souladu se stanovisky Krajské hygienické stanice (OKHS). Závěrečný koncept bude předložen ke schválení Radě města Loun na její schůzi dne 21. srpna.

Nejpozději v prosinci tohoto roku bude projektová dokumentace připravena a následně předložena ke stavebnímu řízení. Do dubna 2018 by měla být vyhotovena dokumentace k realizaci stavby, jenž bude sloužit jako základní materiál pro výběrové řízení na zhotovitele stavby, které bude vypsáno neprodleně po dokončení dokumentace. Konečné investiční náklady budou vycházet z projektové dokumentace a následného výběrového řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…