Louny: Výstavba nové plavecké haly byla slavnostně zahájena

02.11.2018 20:38

Slavnostním poklepáním kladívky na základní kámen byla symbolicky zahájena stavba nové plavecké haly. Ta pokračuje dle schváleného harmonogramu a bude dokončena v dubnu 2020. Město investuje do budoucí plavecké haly 265 mil. korun vč. DPH.

Louny: Výstavba nové plavecké haly byla slavnostně zahájena
Foto: archív autora
Popisek: Louny

Úvodního slova se ujala Ing. Blanka Sunkovská, vedoucí odboru správy majetku, která všechny zúčastněné přivítala a shrnula průběžný vývoj celé této náročné akce, která započala již na podzim v roce 2016. V prosinci roku 2017 byla dokončena projektová dokumentace pro stavební povolení, v lednu 2018 bylo zažádáno o společné územní a stavební povolení. Rozhodnutí o umístění stavby a stavební povolení bylo vydáno 5.3.2018. V květnu 2018 byla dokončena projektová dokumentace pro realizaci stavby. 21.června 2018 bylo vypsáno výběrové řízení na dodavatele stavby, nejprve I. kolo (6.8.2018) - prokázání kvalifikace a následně II. kolo (19.9.2018) - cenové nabídky. Výběrové řízení na dodavatele stavby bylo dokončeno 12.10.2018 a smlouva s firmou Metrostav a.s. podepsána 26.10.2018.

Následně se u mikrofonu vystřídali starosta města Loun Radovan Šabata a dále místostarosta Mgr. Jan Čermák. Slova se rovněž ujal i oblastní ředitel firmy Metrostav a.s. Ing. Roman Vildner, která výstavbu nové plavecké haly bude realizovat, a který pronesl, že stavba plavecké haly bude jistě náročná a je přáním všech, aby probíhala bez komplikací. A dále převzal slovo architekt Ing. Arch. David Kudla ze studia Arch. Design, s.r.o., které je zhotovitelem projektové dokumentace nového objektu plavecké haly.

V nové plavecké hale je kromě klasického plaveckého bazénu délky 25 m se šesti drahami počítáno s venkovním tobogánem o délce 75 m se střední obtížností, venkovní terasou s vířivkou, která je s halou propojena průplavem, wellness částí se 2 saunami (finská sauna 100°C, sauna s nižší teplotou - 60°C), ochlazovnou a odpočívárnou. Dále je navržen relaxační bazén s masážními lehátky a masážními tryskami. V prostoru haly je navržen i dětský bazén pro batolata. Součástí budoucí plavecké haly bude také mokrý bar s venkovní terasou, posilovna nebo masáže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…