Louny pomáhají Fondu ohrožených dětí

01.11.2019 12:09

Třináct zelených kontejnerů v ulicích Loun má na sobě obrázek klokana, aby bylo zřejmé, že jejich využití podpoří děti v zařízeních Fondu ohrožených dětí.

Louny pomáhají Fondu ohrožených dětí
Foto: archív autora
Popisek: Louny

Ty na patnácti místech v republice s celkovou kapacitou 322 míst dostanou péči, která je alternativou ústavního umístění, nicméně jejich financování ze strany státu nestačí. Kromě materiální podpory proto projekt KlokTex.cz přispívá z každého kilogramu odevzdaného materiálu částkou 1,- Kč přímo na transparentní účet FOD.

Toho se dá dosáhnout jen v případě, že odevzdané oděvy, textil, spárované boty, kabelky, hračky a další jsou v dobrém stavu.  Nedá se už dále využít poškozené, vlhké nebo znečištěné oblečení. Umístění do igelitové tašky nebo pytle také zaručí, že nedojde k dalšímu poškození nebo znečištění.

Díky podpoře města Louny má tak každý příležitost přispět k ekologické recyklaci a v tomto případě také podpořit konkrétní charitativní projekt. Celkem už kontejnery s klokánkem přinesly dětem, kromě materiální pomoci dle aktuálního požadavku, pěkných 1 067 848 korun a za to všem občanům, kteří přispívají do těchto kontejnerů, patří velký dík.
Pojďme společně tuto částku i nadále zvyšovat.

Děkujeme všem, tým projektu www.KlokTex.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Protidrogová prevence jinak. Do města přijel Revolution train

13:37 Hustopeče: Protidrogová prevence jinak. Do města přijel Revolution train

Od roku 2016 brázdí koleje v Česku, Slovensku a Německu 165 metrů dlouhý obrněný kolos, který ve čtv…