Lovosice: Byla odstartována rekonstrukce ubytovny

21.01.2022 7:29 | Tisková zpráva

V pátek 15. ledna byl odstartován jeden z největších a nejdůležitějších projektů, které město za poslední roky realizuje. V příštích 12 měsících dojde k celkové rekonstrukci a změně dispozic ubytovny zimního stadionu v Lovosicích.

Lovosice: Byla odstartována rekonstrukce ubytovny
Foto: meulovo.cz
Popisek: Pohled na Lovosice

Vznikne zde nová jídelna s terasou a relaxačním prostorem a ubytovací část, kde jsou navrženy tři typy apartmánů.

„Tato modernizace přinese všem sportovním i cestovatelským nadšencům dostupnou možnost ubytování v novém sport-hotelu, který v Lovosicích tak zoufale chybí. Věřím, že přispěje k rozkvětu cestovního ruchu i samotných Lovosic,“ sdělil při slavnostním předání staveniště Milan Dian, starosta města.

Ubytovna má celkem 5 nadzemních podlaží a je částečně podsklepená, v budově se nachází administrativní prostory správy areálu a technické místnosti umístěné ve sklepě. Sklepní prostory se vyklidí a zasanují. Hlavní stavební činnost se bude týkat nadzemních pater. V prvním nadzemním podlaží vznikne vstupní hala, šatny sportovců a zázemí ubytovny. Do druhého podlaží bude umístěna administrativní část, sociální zázemí a provoz bistra. Zbývající tři nadzemní podlaží budou plnit ubytovací funkci budoucího sport-hotelu pro krátkodobé ubytování sportovců a dalších hostů.

Stavební práce se týkají jak vnějšího pláště, kdy má dojít k výměně výplní otvorů a zateplení obvodového pláště a to i směrem k ledové ploše, tak vnitřních prostor objektu, kde jsou navrženy dispoziční změny. Při jejich projektování byl brán co největší zřetel na stávající nosné konstrukce a na to, aby se do nich zasahovalo co nejméně. Vnitřní povrchy budou kompletně nové. Patra v budově jsou spojena schodištěm, které dozná zasloužené rekonstrukce, a navíc je propojí nový výtah, který zajistí bezbariérový pohyb po budově.

„Rád bych, aby se ubytovna stala perlou sportovního areálu. V Lovosicích máme skvělý sport, rozsáhlý sportovní areál, ale špatné a zastaralé zázemí a zoufalý nedostatek ubytovacích kapacit. Tento projekt nás přivede do jednadvacátého sportovního a moderního století, kdy se nebudeme stydět zvát české i zahraniční sportovní týmy. Přilákáme tím zcela nový segment trhu a určitě se dočkáme i kvalitní, a to minimálně celorepublikové, sportovní podívané,“ sdělil Dian.

Architektonickou studii připravily společnosti LINE architektura s.r.o. a desk architekti, s. r. o. Projektovou dokumentaci vypracovala společnost LINE architektura s.r.o. Technický dozor investora bude pro město vykonávat společnost CHEMINVEST s.r.o., Litvínov v přímé kooperaci s odborem majetku a investic a ve spolupráci se zástupci provozovatele areálu Technickými službami města Lovosice. Vítězem výběrového řízení na zhotovitele se stala společnost GKR STAVBY s.r.o. z Roudnice nad Labem. Výběrové řízení bylo zadáváno jako otevřené řízení v režimu nadlimitní veřejné zakázky se zahájením ke dni 27.8.2021 a termínem pro ukončení podání nabídek do 15.11.2021. V řádném termínu bylo přijato celkem 6 nabídek elektronickou cestou. Vybrán byl zhotovitel s nejnižší nabídkovou cenou za splnění všech zákonných podmínek.

Celkové náklady ve výši 91 mil Kč bez DPH bude město hradit z úvěru, který byl zastupitelstvem města schválen v červnu loňského roku. Úvěr městu poskytne Československá obchodní banka, a.s., která nabídla nejnižší cenu. Celkem 130 mil Kč s DPH. Městu se podařilo vysoutěžit úrokovou sazbu ve výši 2,2 %, která bude neměnná po celých 20 let splácení.

„Rozpočet města nebude úrokem nijak výrazně zatížen, plánujeme totiž, že část úvěru bude hrazena z provozních výnosů ubytovny a se splácením začneme v až po zaplacení poslední splátky úvěru na rekonstrukci Pfannschmidtovi vily. Což nastane v příštím roce. Celková roční splátka úvěru je 6,5 mil Kč, tedy pouze o 1 mil Kč více než roční splátka předchozího úvěru od KB, a.s.,“ uvedl Dian.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…