Lovosice: Dětské hřiště na Osmičce je hotové

07.08.2022 17:16 | Tisková zpráva

Dětské hřiště v městském parku Osmička je až na pár nedodělků hotové. Město s otevřením čeká na zhotovitele, ten by měl nedokonalosti odstranit do několika dnů.

Lovosice: Dětské hřiště na Osmičce je hotové
Foto: meulovo.cz
Popisek: Pohled na Lovosice

Hřiště má rozlohu téměř 1.000m2, kapacitu až 50 osob a je navrženo tak, aby odráželo současné trendy veřejných prostor určených pro děti. „Na počátku příběhu rekonstrukce dětského hřiště Osmička bylo hlavní otázkou, zda zanechat plochu ve stávající podobě a pouze nahradit staré, vysloužilé a rozbité herní prvky novými, anebo využít celou plochu ohraničenou třemi cestami a celkově hřiště zmodernizovat tak, aby jej mohli využívat všechny dětské kategorie. Šli jsme cestou druhé varianty a jsme potěšeni odezvou a kladnými ohlasy návštěvníků dětského hřiště,“ uvedl Vladimír Šuma, místostarosta města.

Anketa

Líbí se vám kampaň, ve které SPOLU staví Babiše vedle Putina?

1%
97%
hlasovalo: 29284 lidí

Prostor hřiště je rozdělen do tří kruhových sektorů o průměru 14 metrů s centrální propojovací částí. Na celé ploše je navržena kombinace herních prvků, rozdělených do sektorůpodle věku dětí a způsobu využití.

První kruhový sektor na jižní straně je určen pro děti do zhruba pěti let věku. V této části jsou umístěna pružinová houpadla, vahadlová houpačka, závěsné houpačky (hnízdo a houpačka pro hendikepované), prolézačka a dětský domeček.

Druhý kruhový sektor na severní straně je řešen jako lanové centrum s velkým multifunkčním lanovým prvkem. Tento sektor je určen pro starší děti a bude částečně oddělen nízkým zemním valem, který bude sloužit i pro sezení.

Třetí kruhový sektor na východní straně je řešen jako trampolínové centrum s herními prvky, osazenými v úrovni terénu. Sektor pro sezení a odpočinek je oddělen nízkým zemním valem.

Centrální spojovací sektor je řešen jako místo pro střední věkovou skupinu dětí. Jsou zde situovány dva multifunkční herní prvky (věže) se skluzavkami, tobogánem, plošinami a jedno interaktivní bludiště. Tato část by měla tvořit plynulý přechod mezi jednotlivými kruhovými sektory. Celý prostor je doplněn městským mobiliářem – lavičky, stojany na kola, odpadkové koše a informační tabule.

Dětské hřiště stálo městskou pokladnu bezmála 4 300 000 korun bez DPH. Zhotovitelem je společnost SPORTOVNÍ PODLAHY ZLÍN, s.r.o., která vyhrála výběrové řízení. Za projektem stojí lovosická projekční kancelář HOTproject.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…