Lovosice: Město bylo oceněno agenturou CzechInvest

20.12.2022 16:01 | Tisková zpráva

Státní příspěvková organizace podřízená Ministerstvu průmyslu a obchodu, agentura CzechInvest, podporuje podnikání a investice v regionálním, centrálním i mezinárodním kontextu.

Lovosice: Město bylo oceněno agenturou CzechInvest
Foto: meulovo.cz
Popisek: Pohled na Lovosice

Jedním z hlavních cílů CzechInvestu je přeměna České republiky v inovačního lídra Evropy. Mezi její aktivity patří mimo jiné i propagace české ekonomiky, technologií a výzkumu vývoje v zahraničí, kultivace podnikatelského a investičního prostředí ve všech regionech ČR či podpora tzv. „chytrých“ investic. 

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

Na stránkách agentury zazářilo město Lovosice s projektem nabíjecí city hub pro elektromobily. Největší dobíjecí stanice v republice je napájena elektřinou vyrobenou v nedaleké malé vodní elektrárně na Labi v obci Píšťany. Jedná se tak o první soubor nabíjecích stanic pro elektromobily v ČR napájených pouze obnovitelnými zdroji. Nabíječka se nachází na strategickém místě nedaleko přípojky na dálnice D8 přímo v centru města vedle kavárny Lovocafé a disponuje šestnácti dobíjecími stanicemi.

Během komunikace s potenciálními investory nabídlo město svou účast v projektu ze dvou důvodů. Prvním byla schopnost zajištění zázemí pro řidiče nabíjených aut, a to v městské kavárně Lovocafé. Druhým motivem byla možnost využití čisté energie z Píšťanské elektrárny i pro potřeby města. Píšťanskou elektřinou byly dosud poháněny například objekty zimního stadionu, haly Chemik, plavecký bazén nebo kulturní centrum CK Lovoš.

Celkové náklady projektu přesáhly deset milionů korun, přičemž město Lovosice se na nich podílelo částkou 1,6 milionů korun za výkopové práce spojené s uložením kabelové přípojky. Dalšími partnery projektu jsou Tesla, RenoEnergie, a.s. a Ionity. Na dokončení a zprovoznění projektu jako celku se podílely i subjekty jako Asociace elektromobility ČR a Komora obnovitelných zdrojů.

Výsledkem je projekt, který přispívá k posunu v oblasti mobility od letitého využívání fosilních paliv k jinému využití alternativního zdroje energie. Tento trend město a partneři projektu považují za správnou cestu, neboť spojuje efektivitu, ekonomiku, ekologii a udržitelnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…