Lovosice: Vzniká plán ke zlepšování kvality ovzduší

19.11.2021 16:01 | Tisková zpráva

Cílem projektu je zlepšení kvality ovzduší a urychlením realizace opatření vyplývajících z národních programů zlepšování kvality ovzduší.

Lovosice: Vzniká plán ke zlepšování kvality ovzduší
Foto: meulovo.cz
Popisek: Pohled na Lovosice

Akční plán města Lovosice bude obsahovat podrobný časový plán realizace příslušných aktivit, interní gesce, odhad finanční náročnosti aktivit a jejich finanční krytí.

Anketa

Jste pro zavedení povinného očkování proti covidu-19?

80%
hlasovalo: 67636 lidí
Bude koncipován jako živý dokument, který se pravidelně vyhodnocuje, aktualizuje a doplňuje o nová opatření. „Zkušenosti měst s naplňováním strategií zlepšování kvality ovzduší se neustále vyvíjí, stejně tak dochází k pokroku a inovaci i v rámci moderní technologie, jak v oblasti technických parametrů vozidel, tak v oblasti telematiky a řízení dopravy. Je tedy vhodné průběžně doplňovat o nové náměty a aktuální opatření i tento akční plán,“ sdělil Milan Dian, starosta města.

Za účelem vzniku akčního plánu vzniklo na úřadě jedno pracovní místo na dobu určitou a to na dobu 27 měsíců. „Tento pracovník bude zpracovávat Akční plán a koordinovat činnost obecního úřadu s cílem získat všechny nezbytné podklady pro vypracování tohoto Akčního plánu. V jeho pracovní náplni bude rovněž komunikace a spolupráce s příslušnými orgány územní samosprávy, orgány státní správy a dalšími relevantními organizacemi. Bude se podílet také na monitoringu a průběžném hodnocení plnění aktivit Akčního plánu, přičemž bude identifikovat rizika v realizaci aktivit Akčního plánu a navrhovat opatření k jejich eliminaci,“ uvedl František Budský, tajemník úřadu.

Po vypracování Akčního plánu bude tento dokument schválen zastupitelstvem města Lovosice a zveřejněn na webových stránkách. Dotace je poskytnuta z ministerstva životního prostředí prostřednictvím Státního fondu životního prostředí ČR. Podpora činí 50 % celkových výdajů projektu.

Mezi hlavním zdroje znečišťování ovzduší ve městě Lovosice patří doprava, emise, zemědělství s odpady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

22:09 Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

Po obnově oblíbeného parku Hrádek se dostane péče i tomu zámeckému. Aktuálně jsou dokončeny přípravn…