Lovosice: Zřízení předzahrádky bude levnější - snižuje se poplatek za zábor veřejného prostranství

16.03.2022 18:55 | Tisková zpráva

Dobrou zprávou pro všechny podnikatele, kteří budou v letošním roce žádat o zábor veřejného prostranství pro umístění stánku nebo předzahrádky, je snížení sazeb Obecně závazné vyhlášky o místním poplatku za užívání veřejného prostranství.

Lovosice: Zřízení předzahrádky bude levnější - snižuje se poplatek za zábor veřejného prostranství
Foto: meulovo.cz
Popisek: Pohled na Lovosice

Zastupitelstvo na svém prvním jednání v roce 2022 jednomyslně podpořilo návrh vedení města na zrušení původní vyhlášky, což povede ke snížení poplatku v některých případech až v řádech stovek korun za m2 měsíčně.

Vyhláška se mění ve třech hlavních bodech. V případě denní sazby za umístění zařízení sloužícího pro poskytování prodeje dochází k ponížení původní částky o 10 Kč ze 45 Kč na 35 Kč za m2. Pokud chce prodejce umístit takovéto zařízení na delší dobu přesahující jeden měsíc, bude mu zábor veřejného prostranství účtován podle měsíčního paušálu. Ten se nově snižuje z původních 500 Kč na 130 Kč měsíčně. Ale asi nejzajímavější změnou je stanovení nové sazby za zábor veřejného prostranství u předzahrádek. To může být účtováno podle denního nebo týdenního paušálu. Sazba se snižuje z 27 na 15 Kč za m2 v případě týdenního paušálu. Denní sazba zůstává stejná.

Obecně závazná vyhláška č. 1/2022 bude platná po uplynutí 15 dnů od jejího vyhlášení, což nastane v druhé polovině měsíce března.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…