Lovosice opět hostí putovní výstavu Má vlast cestami proměn

30.01.2023 19:44 | Tisková zpráva

Tato celonárodní výstava přináší svědectví o proměnách zanedbaných míst v místa upravená a užitečná. Jejím hlavní těžištěm je putování, Letos můžeme zhlédnout kolekci, která nabízí proměny z Jihočeského, karlovarského a Ústeckého kraje.

Lovosice opět hostí putovní výstavu Má vlast cestami proměn
Foto: meulovo.cz
Popisek: Pohled na Lovosice

Prostřednictvím fotografií a příběhů jsou představovány úspěšné proměny veřejných prostranství, sakrálních staveb či krajinářských úprav a dalších objektů zkrátka znovu oživlých a zrevitalizovaných míst naší vlasti. Kolemjdoucí tak výstavu mohou využít i jako inspiraci pro výlety do konkrétních lokalit.

Výstava byla ve městě již několikrát, ovšem nyní se podruhé zapojuje přímo město. V roce 2021 se město Lovosice účastnilo výstavy s úspěšným projektem – Rekonstrukce Centra kultury Lovoš.

Letos byla do výstavy přihlášena proměna kapličky v Litochovicích nad Labem, které náleží do ORP Lovosice. Proměnu iniciovala starostka obce Prackovice nad Labem pod něž Litochovice spadají – Mgr. Andrea Svobodová Krešová. Před zahájením vlastních prací probíhala poměrně dlouhá příprava za účelem posouzení a doporučení vhodných stavebních postupů, technologií i materiálů v součinnosti se zástupci státní památkové péče MěÚ Lovosice a Národního památkového ústavu v Ústí n/L. Výstavu můžete zhlédnout do února na náměstí v Lovosicích, poté se výstava přesune do Prackovic nad Labem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

7:37 Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

Den Země, tradiční environmentální akce, nabídnul v pátek 19. dubna v Komenského sadech bohatý progr…