Luhačovice: Kamery v kostelích mají své příznivce a jejich počet pomalu roste

21.11.2020 14:52

Koronavirová pandemie stojí za vznikem nového trendu v podobě on-line přenosů z bohoslužeb. Ve Zlínském kraji jsou už v několika kostelích instalovány kamery, díky kterým mohou věřící sledovat bohoslužby z bezpečí domova.

Luhačovice: Kamery v kostelích mají své příznivce a jejich počet pomalu roste
Foto: wikipedia
Popisek: Luhačovice

Někde kamery fungovaly už během první vlny pandemie, například v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Holešově či v kostele Svaté Rodiny v Luhačovicích. Všude kamery vítají. „Jsme za kameru moc rádi,“ prohlásil už na jaře farář holešovského kostela Jerzy Walczak. Luhačovický kostel byl dokonce jedním z prvních, který touto technologií disponoval. Nově mohou sledovat bohoslužby prostřednictvím kamery také v kostele sv. Jakuba Staršího ve Vlčnově a mimořádně byla kamera také v kostele sv. Martina v Pozlovicích.

Ve vlčnovském kostele je kamera instalovaná teprve krátce. „Samozřejmě, že kameru místní přivítali. Jsou rádi, že se mohou alespoň tímto způsobem do kostela podívat a sledovat bohoslužby. Kamerový přenos využívají také lidé, kteří kvůli vládnímu nařízení, které se týká omezení počtu lidí na pohřbu, mohou alespoň takto na dálku sledovat smuteční obřad,“ konstatoval farář vlčnovského kostela Hubert Wójcik, který v nedávné minulosti působil v Luhačovicích a byl u začátků webové kamery v kostele Svaté Rodiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…