Luhačovice: Lázeňskou kolonádu zdobí designové ptačí budky a krmítka

30.05.2021 10:44

Ještě v pondělí bude na lázeňské kolonádě k vidění unikátní výstava plakátových prezentací ptačích budek a krmítek. Pod vizualizacemi zajímavých designových kousků jsou podepsáni studenti Střední uměleckoprůmyslové školy v Uherském Hradišti.

Luhačovice: Lázeňskou kolonádu zdobí designové ptačí budky a krmítka
Foto: wikipedia
Popisek: Luhačovice

Vedle venkovní výstavy zaměřené na milostnou poezii 30. let s názvem Zapomenuté verše zdobí luhačovické ulice v měsíci květnu ještě jedna komorní výstava. Řeč je o plakátových vizualizacích nových designových budek a krmítek, jejichž autory jsou studenti Střední uměleckoprůmyslové školy v Uherském Hradišti. Na několika výstavních panelech jsou vyobrazeny výtvory studentů a žáků SUPŠ v Uherském Hradišti, Základní školy Velehrad a ZUŠ v Uherském Hradišti, které byly na Trasu ptačích krmítek a budek umístěny v letech 2020 a 2021.

Jedinečný projekt, věnovaný zpěvnému ptactvu, nazvaný Trasa uměleckých ptačích krmítek a budek stvořil Luhačovický okrašlovací spolek Calma. Trasa byla slavnostně otevřena v květnu roku 2013 a od té doby se tato originální galerie pod širým nebem neustále rozrůstá. Původně zde bylo k vidění 46 unikátních ptačích budek. Dnes je jejich počet téměř dvojnásobný. Autory jednotlivých domovů pro opeřence jsou nejen různí amatérští nadšenci a žáci zdejších škol, ale vyřádili se tu také renomovaní architekti a výtvarníci. Jedním z nich je například autor celé „ptačí“ myšlenky – malíř František Petrák.

Současnou výstavu plakátových prezentací zrealizoval Luhačovický okrašlovací spolek Calma s podporou Nadačního fondu Pramen Luhačovice. K vidění bude na lázeňské kolonádě až do pondělí 31. května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…