MHMP: Praha vypoví smlouvu většině nájemců parkovišť

25.08.2017 20:34

Technická správa komunikací hl. m. Prahy, a. s., (TSK) vypoví k 1. 4. 2018 smlouvu většině provozovatelů, kteří provozují parkoviště na pronajatých pozemcích patřících městu. Výpovědi z nájmu se týkají zhruba šedesáti parkovišť, která TSK pronajímá. Ta je bude nadále provozovat sama.

MHMP: Praha vypoví smlouvu většině nájemců parkovišť
Foto: iprpraha.cz
Popisek: IPR Praha - logo

Výpověď nájemních smluv inicioval náměstek primátorky a radní pro dopravu, sport a volný čas Petr Dolínek. Důvodem výpovědí je snaha o sjednocení standardu kvality parkovišť i zlepšení nabídky parkování pro rezidenty.

„Řada smluv byla podepsána před velmi dlouhou dobou, jejich výhodnost je z pohledy Prahy velmi různá. Chceme, aby parkoviště měla jednotný standard služeb, a zároveň budeme u drtivé většiny parkovacích míst garantovat cenu 800 korun měsíčně pro rezidenty,“ uvedl Dolínek, podle nějž se již objevily poplašné zprávy, že by parkování mělo v případě těchto parkovišť zdražovat. „Je to nesmysl, nebo dost možná spíš zlý úmysl. Cílem rozhodně není vydělávat, ale naopak poskytnout rezidentům lepší možnosti bezpečného parkování za rozumnou cenu,“ vysvětlil náměstek primátorky.

Parkoviště budou mít standardizovaný režim zabezpečení a provozu, budou hlídána kamerovým systémem a budou rovněž pod dohledem Městské policie.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…