Mělník: Výstavy v MKD přiblíží Václava a Olgu Havlovy

31.10.2019 21:18

30. výročí sametové revoluce, klíčového okamžiku našich moderních dějin, je příležitostí připomenout si významné osobnosti československého předlistopadového disentu, které se staly tvářemi nadějeplného vývoje a návratu k demokracii v našich zemích po pádu totality v roce 1989.

Mělník: Výstavy v MKD přiblíží Václava a Olgu Havlovy
Foto: melnik.cz
Popisek: Mělník, náměstí

Mělnické kulturní centrum proto připravuje dva tematicky související výstavní projekty. Expozice Olga Havlová a Výbor dobré vůle, uspořádaná ve spolupráci s Výborem dobré vůle – Nadací Olgy Havlové se záměrem připomenout veřejnosti zakladatelku organizace, poukáže na její významnou charitativní činnost na poli sociálním, zdravotním, vzdělávacím a humanitárním, pomoc lidem nemocným, opuštěným a diskriminovaným.

Druhá výstava, Václav Havel na Mělníku, dokumentující prezidentovu návštěvu našeho města v roce 1998, představí říjnový pracovní den českého prezidenta, který kromě setkání s mělnickými občany na náměstí a se zástupci měst a obcí na radnici absolvoval například i návštěvu zdejší nemocnice, Střední zahradnické školy Mělník (dnes Česká zahradnická akademie Mělník) i vyhlídky na soutok Labe a Vltavy. Na výstavě budou návštěvníkům k dipozici také fotografické publikace významných představitelů české fotografické scény připomínající střípky ze života Václava Havla i osudové okamžiky dějin v roce 1989.
Obě tematicky související výstavy budou v Masarykově kulturním domě slavnostně zahájeny 1. 11. 2019. U příležitosti vernisáže bude promítnut dokumentární snímek Miroslava Janka Olga.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

7:17 Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

Komunitní zahrádka s piknikovým sezením je projekt, který se objevil v seznamu návrhů v rámci partic…