Mělník bude mít Chytrou toaletu

23.05.2020 18:01 | Zprávy

Plánovaná Chytrá toaleta bude umístěna před hřbitovem na Pražské ulici poblíž vchodu na hřbitov. Jedná se o dvojbuňku, tedy dvě toalety - pro muže a pro ženy.

Mělník bude mít Chytrou toaletu
Foto: melnik.cz
Popisek: Mělník, náměstí

Určitě v této lokalitě poslouží nejen návštěvníkům hřbitova, ale i parku a lidem čekajícím na autobusových zastávkách, které se v této lokalitě vyskytují. Stejně tak i návštěvníkům cukrárny a dalších obchodů, které se zde také nacházejí. Podobnou toaletu mají už i ve Voticích na autobusovém nádraží.

Oprava by vyšla na 3 miliony

Oprava starých veřejných záchodků ve městě a na hřbitově by přišla městskou pokladnu na zhruba 3 miliony korun. Navíc toalety na hřbitově by nebyly dostupné veřejnosti po uzavření hřbitova. Jistě i v centru se bude v budoucnu WC tohoto typu  instalovat, tak jako v jiných městech nebo v pražských čtvrtích. Jedná se o běžný evropský standard.

Vybavení Chytrých toalet

Chytrou toaletu městu dodá společnost Toiletdesign. Standardní vybavení toalety zahrnuje tyto komponenty: toaleta včetně recirkulační či splachovací sady ovládané nožní pumpou pro úsporu vody a zachování vyšší  svěžesti, umyvadlo pro mytí rukou s rezervoárem vody o objemu 60l ovládané  nožní pumpou, zásobník toaletního papíru včetně dvou rolí toaletního papíru, držák včetně hygienických papírových WC sedátek, zrcadlo, háček pro zavěšení oděvů, ruční dávkovač gelového mýdla, ručník dávkovač s desinfekčním roztokem pro hygienu WC sedátka, air-fresh osvěžovač vzduchu ovládaný otevřením dveří, solární LED noční osvětlení s pohybovým čidlem se třemi stavy: vypnuto, pohotovostní 20% světelného výkonu, plné osvětlení, hygienický odpadkový koš, dobíjecí USB zdířka včetně připojovacího kabelu typ mini USB a iPhone pro dobíjení mobilních telefonů - pouze na přání zřizovatele.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Pečovatelská služba dostane nová nízkoemisní vozidla

16:31 Ústí nad Labem: Pečovatelská služba dostane nová nízkoemisní vozidla

Město kupuje nová nízkoemisní vozidla pro Pečovatelskou službu Ústí nad Labem. Nová auta pomohou nap…