Mendel Day 2016 zdůrazní přírodovědcův objev i v Brně

07.03.2016 20:40

8. března 1865 představil přírodovědec, objevitel základních zákonů dědičnosti a také později opat augustiniánského kláštera na Starém Brně Gregor Johann Mendel závěrečnou část své vědecké práce, kde prezentoval unikátní data a jedinečné závěry vycházející z jeho pokusů s hybridy rostlin. V roce 1866 byla Mendelova práce zveřejněna tiskem a rozeslána do světa.

Mendel Day 2016 zdůrazní přírodovědcův objev i v Brně
Foto: mendelu.cz
Popisek: Mendelova univerzita v Brně

Na 8. březen je připravena akce s názvem Mendel Day 2016, která propojuje města, kam Mendel zaslal před 150 lety tištěnou podobu svého přelomového objevu, který se stal základem moderní genetiky.

Zapojeno je i Brno. Na tento den připravilo Moravské zemské muzeum v Muzejní ulici 1 program zdůrazňující tuto událost. Představí veřejnosti mimo jiné Mendelovu osobnost a jeho genetické objevy. O práci zakladatele genetiky budou prostřednictvím svých prací informovat vědci i studenti. Bližší informace jsou zde .

Kromě Brna se připojily do této významné události také odborné složky z dalších významných měst. Například Vídeň jako zástupce evropských metropolí, kam byla Mendelova práce v roce 1866 zaslána, dále například americký Tucson a australské Sydney za podpory Japan Mendel Society.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Kozlovice čeká generální oprava silnice i chodníků, potrvá od začátku června do konce října

10:28 Přerov: Kozlovice čeká generální oprava silnice i chodníků, potrvá od začátku června do konce října

Bezmála čtyři měsíce bude probíhat rozsáhlá rekonstrukce silnice a chodníků v přerovské místní části…