Města Martin, Hoogeveen a Jičín zahajují projekt Blueprint

23.01.2020 8:38

Modrotisk jako technika tisku, která se rozšířila z Holandska přes Německo až do střední Evropy, se stane symbolem meziměstské přeshraniční spolupráce.

Města Martin, Hoogeveen a Jičín zahajují projekt Blueprint
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Jičín, jeho partnerské město Martin a spřátelené nizozemské město Hoogeveen (partnerské město Martina) zahajují společný kulturní projekt Blueprint. Město Jičín zve čtyřčlenné delegace z Martina a Hoogeveenu v termínu od 10. do 13. února 2020 na finalizační schůzku o podobě projektu.

Jednou z plánovaných aktivit projektu je výroba modrotisku, proto se plánují workshopy, jejichž výstupy budou drobné dárky a výrobky z modrotisku, které budou zdobit oblečení účinkujících. Dalšími plánovanými aktivitami jsou hudební a taneční vystoupení. Účastníci projektu se budou prezentovat v jednotlivých partnerských městech. Ze strany Jičína je do projektu zapojen K-Klub, ZUŠ a Knihovna Václava Čtvrtka. Plánované aktivity v Jičíně by měly probíhat v rámci festivalu Jičín – město pohádky.

Zdaleka se nejedná o první projekt přeshraniční spolupráce. Zmiňme například Klíč k úspěšnému mezinárodnímu podnikání, do něhož se ze strany Jičína zapojila Masarykova obchodní akademie. Tento projekt pomohl studentům prohloubit znalosti a získat jistotu v cizím jazyce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…