Města na hranici sázejí na společnou propagaci. Vznikne film i mobilní aplikace

14.02.2014 17:45

Český Těšín a Cieszyn budou společně propagovat pomocí moderního nástroje turistický potenciál rozděleného před téměř sty lety města.

Města na hranici sázejí na společnou propagaci. Vznikne film i mobilní aplikace
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Turistický průvodce Cieszyn/Tesin4mobile využívá systém GPS pro mobilní zařízení s operačním systémem Android, iOS, Windows Mobile. Průvodce nabídne současné i dobové fotografie, stručné popisy památek a další turistické atrakce. K dispozici budou i zpracované vycházkové trasy mezi dvěma městy dostupné v pěti jazycích (PL, CZ, EN, DE, FR).

„Projekt INFO TESSIN II je pokračováním předchozího projektu INFO TESSIN z roku 2012, kdy jsme poprvé vytvořili společné propagační materiály obou měst. Výsledkem byla například skládací mapa, nástěnné mapy a interaktivní malované mapy, trhací a turistické mapy a další,“ říká projektová manažerka Veronika Ovčaříová.

„Kromě zmíněné mobilního průvodce vznikne i propagační film obou měst nebo nový průvodce v tištěné verzi. Města mají co nabídnout ze své zajímavé historie, ale také současnosti. Lidé u nás mohou kombinovat návštěvu řady zajímavých muzeí, pamětihodnosti, architektonických památek, ale i kulturních festivalů, divadel nebo nových parků a sportovišť,“ dodal starosta Vít Slováček.

Nyní Euroregionální řídící výbor FMP Euroregionu schválil pokračování projektu ke spolufinancování z Evropského fondu regionálního rozvoje (ERDF), celkové způsobilé výdaje projektu činí 28 440,43 EUR, z toho spolufinancování ze zdrojů EU ve výši 85% a to částkou 24 174,35 EUR. Města ze svého přispějí na projekt vlastním spolufinancováním a to částkou: město Český Těšín 2 019,24 EUR a miasto Cieszyn 748, 95 EUR, státní rozpočet Polské republiky činí 1 497,89 EUR.

Realizace projektu proběhne v letošním roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tesin.cz

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…