Městem Znojmem se projeďte vyhlídkovým vláčkem

29.05.2017 10:50

Turistická sezóna odstartovala a vyhlídkový vláček už byl povolán do služby. Od 1. května je opět v provozu a návštěvníci Znojma mají skvělou možnost poznat město na kolech, ovšem bez šlapání do pedálů. Vláček vyrazí pětkrát za den od Louckého kláštera a odtud proveze návštěvníky po nejvíce vyhledávaných místech města.

Městem Znojmem se projeďte vyhlídkovým vláčkem
Foto: Archiv autora
Popisek: Znojmo, vláček

Během 90 minutové vyhlídkové jízdy pozná cestující, kam do přírody ve Znojmě, historické centrum a jeho romantická zákoutí, u kostela sv. Mikuláše se octne na místě s jedním z nejhezčích výhledů na údolí Dyje a zjistí, kudy do jednoho z největších podzemních labyrintů ve střední Evropě.

Lidé mohou nastoupit do vlaku na kterékoli zastávce. Základní cena okružní jízdy je 70 korun. Pro studenty, děti a ZTP jsou jízdenky cenově zvýhodněné, stejně tak pro rodiny s dětmi. Turistickým skupinám se vyplatí předem sjednané mimořádné jízdy vlaku, kdy je nutná rezervace minimálně 24 hodin před uskutečněním jízdy.

Trasa vláčku: Plovárna – Klášter louka, přehrada u údolí Dyje, Kostel sv. Mikuláše, Rotunda sv. Kateřiny, Znojemský hrad, Ul. Přemyslovců, Městské lázně, Mariánské nám., Masarykovo nám., nádraží, Plovárna.

Vyhlídkový turistický vláček jezdí až do 30. září. Provozovatelem vláčku je Znojemská dopravní společnost – Psota. Více informací na www.zde-psota.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…