Město Brno zná vítězné projekty 2. ročníku participativního rozpočtu

27.11.2018 13:45

Dnešní půlnocí skončilo velké finálové hlasování, v němž brněnští občané rozhodli o výběru 11 vítězných projektů, které se budou v příštích letech realizovat z finančních prostředků participativního rozpočtu města Brna. Ve druhém ročníku Dáme na vás své hlasy rozdělilo 14 487 hlasujících, čímž vytvořili nový český rekord v celkovém počtu hlasujících.

Město Brno zná vítězné projekty 2. ročníku participativního rozpočtu
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„Až do samého konce bylo velmi zajímavé sledovat vývoj hlasování, jelikož během posledního dne hlasovalo přes tři tisíce Brňanů a pořadí vítězných projektů se měnilo každou minutou. Mám radost, že občané Brna mají zájem se podílet na rozhodování v rámci participativního rozpočtu. Děkuji všem hlasujícím a gratuluji navrhovatelům vítězných projektů,“ řekl náměstek primátorky pro oblast participace obyvatel Tomáš Koláčný.

Vítězné projekty pro rok 2018:

1. Za zdravější a lepší vodu v Brně (PD)
2. Sál pro komunitní centrum Lerchova
3. Tabule s odjezdy v podchodu Hlavasu
4. Mládežnické klubovny pod Bílou horou
5. Veřejný přístup k řece Svratce
6. Multifunkční hřiště v Tuřanech
7. Hřiště pro Parkour a fitness v Tuřanech
8. Zámecké hřiště v Zámeckém parku
9. Park Sadová – nový park pro Brno
10. Pumptrack pod Pekárnou
11. Park Kamenný vrch

Občané Brna rozhodovali mezi 63 projekty z 19 městských částí, na které Brno ve druhém ročníku participativního rozpočtu vyčlenilo 30 milionů korun. Realizace projektů započne v roce 2019. „Finálové projekty jsou kvalitně navržené a už se těším na jejich realizaci,“ doplnil vedoucí Kanceláře participace Marco Banti. 

Kompletní výsledky hlasování i s detailním popisem jednotlivých projektů jsou dostupné online na www.damenavas.brno.cz/vysledky-hlasovani. Poděkování za účast při podávání návrhů patří v každém případě všem navrhovatelům, neboť nejen vítězné projekty vzbudily zájem občanů.

Oficiální poděkování prvním třem vítězným navrhovatelům a předání symbolického „šeku“ proběhne za přítomnosti primátorky Markéty Vaňkové ve čtvrtek 29. listopadu v 16:30 na náměstí Svobody v rámci programu Brněnských Vánoc.

V procentuální účasti oprávněných voličů Brno ve druhém ročníku opět obhájilo čelní postavení mezi evropskými metropolemi, které participativní rozpočet doposud realizovaly, a potvrdilo, že občané mají i nadále zájem se podílet na spolurozhodování o rozpočtu města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.