Město Cheb se připravuje na nařízení k ochraně dat

29.01.2018 9:16

Obecné nařízení na ochranu osobních údajů neboli GDPR (General Data Protection Regulation) vejde v platnost v květnu 2018. Zástupci města jednali o problematice s partnery v německém Hofu.

Město Cheb se připravuje na nařízení k ochraně dat
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

V květnu letošního roku vejde v platnost NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2016/679 (obecné nařízení o ochraně osobních údajů). Na chebské radnici již byla zřízena pracovní skupina v čele s pověřencem pro ochranu osobních údajů. Ta se v minulém týdnu zúčastnila výjezdního jednání v partnerském městě Hofu. Němečtí partneři mají již s tímto nařízením své zkušenosti. Chebská delegace v čele s tajemníkem úřadu Václavem Sýkorou, vedoucím odboru informatiky Martinem Trnkou, vedoucím odboru správních činností a obecní živnostenský úřad Martinem Buřičem a manažerkou Mikroregionu Chebsko Lenkou Woldertovou si vyměnili dosavadní zkušenosti s připravovaným nařízením a jednotlivými dalšími specifiky na posouzení vlivu na ochranu osobních údajů.

Účastníky z německé strany byli: Leo Reichel, ředitel městského úřadu Hof; Karl Spahn, úředník pro ochranu údajů města Hof; Dieter Knöchel, vedoucí oddělení zpracování dat města Hof.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…