Město Chrudim opraví další chodníky

28.05.2016 21:17

Chrudimští radní na květnových jednáních schválili další opravy chodníků.

Město Chrudim opraví další chodníky
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Při vyhodnocování veřejné zakázky na opravu chodníku v ulici Topolská vzešla ze čtyř nabídek jako nejvhodnější uchazeč firma D&D PROFI s.r.o. Dašice. Vítězná nabídková cena činí více než 276 000 Kč včetně DPH.

„Stavbu si firma převzala v půlce května, na nový povrch chodníku se můžeme těšit ke konci června,“ upřesňuje starosta města Chrudim Petr Řezníček.

Jiným případem jsou rekonstrukční práce na chodníku ve Vestci. Rada města schválila výjimku ze směrnice o veřejných zakázkách, kdy město oslovilo společnost M-SILNICE a. s., Pardubice. Ta již v obci Vestec provádí opravu asfaltového krytu vozovky. Navazuje tím na další opravy komunikací dotčených výstavbou obchvatu města Chrudim.

„Opravy povrchu silnice a rekonstrukce chodníku se tak spojí do jedné akce. Vše bude rychlejší a lépe koordinované, nehledě na stavebně-technickou provázanost obou akcí,“ dodává místostarosta Jaroslav Trávníček.

Společnost podala cenovou nabídku ve výši přes 242 000 Kč včetně DPH s termínem dokončení do půli června letošního roku. Nový povrch chodníku bude stejně jako na protější straně vozovky proveden ze šedé zámkové dlažby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

11:17 Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

V Brně v Orlí ulici byla slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Pr…