Město Jihlava mění poskytovatele právních služeb

01.07.2019 10:48

Advokátní kancelář Radka Ondruše nahradí AK Bánský a partneři.

Město Jihlava mění poskytovatele právních služeb
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Město Jihlava se rozhodlo po více než 11 letech ukončit spolupráci s brněnskou advokátní kanceláří Radka Ondruše, která město mimo jiné zastupovala ve sporu o majetkové vypořádání se Svazem vodovodů a kanalizací Jihlavsko (SVAK). Nově bude městu poskytovat právní služby pražská advokátní kancelář Bánský a partneři. Změnu schválila ve čtvrtek Rada města Jihlavy.

„Chci poděkovat advokátní kanceláři Ondruš za to, jakým způsobem a jak dlouho město zastupovala. Jmenovitě panu doktoru Ondrušovi a panu magistru Šianskému. Advokátní kancelář pana doktora Ondruše za ta dlouhá léta, kdy se rvala o úspěch Jihlavy ve vodohospodářském sporu, dosáhla významných úspěchů a zlomových milníků,“ řekl náměstek primátora Petr Laštovička.

Důvodem pro změnu právní kanceláře je nové nastavení komunikace mezi městem Jihlavou a členskými obcemi svazku. "V souboji, který byl posledních pět let mezi městem a svazem veden, nelze dál pokračovat s takovou silou. Chceme nastavit jiný styl komunikace s členskými obcemi svazu i možnosti vzájemné mediace. Protože, ať už spor dopadne jakkoli, tak chceme, aby spolu obce a města v tomto kraji vycházeli v dobrém," uvedl náměstek primátora Petr Laštovička.

Také primátorka Karolína Koubová je přesvědčena, že změna přinese městu do budoucna pozitiva. „Věříme, že to bude mít kromě vráceného majetku i další benefity, kterých bychom bez této změny nedosáhli. Například věříme v narovnání vztahů mezi městem a okolními obcemi," doplnila primátorka Jihlavy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…