Město Písek je držitelem jihočeského Odpadového Oskara

05.06.2018 10:02

Přes dvě desítky starostů a zastupitelů z měst a obcí České republiky se přijely podívat do Písku inspirovat se příkladným nakládáním s odpady. Exkurzi pořádalo ekologické sdružení Arnika, jehož zástupce Milan Havel při té příležitosti předal vedoucímu odboru životního prostředí Miloslavu Šatrovi již třetího Odpadového Oskara. Ocenění se uděluje městům a obcím, které vzhledem k počtu obyvatel vyprodukují za rok nejmenší množství směsného odpadu.

Město Písek je držitelem jihočeského Odpadového Oskara
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„Představitelům městských a obecních samospráv jsme v Písku chtěli ukázat příklad dobré praxe, jak efektivně nakládat s odpady,“ říká Jiří Kaňa, tiskový mluvčí Arniky. Účastníci exkurze se dopoledne seznámili s odpadovým hospodářstvím města Písek a prohlédli si městskou kompostárnu a sběrný dvůr.

„Z ocenění mám samozřejmě radost, protože ukazuje, že v našem městě jdeme dobrým směrem. Chtěl bych touto cestou poděkovat všem lidem, kteří třídí odpad, snaží se eliminovat jeho množství a vedou k tomu i své okolí. Budu moc rád, když se nám podaří oslovit i ty, kdo si zatím s odpadem hlavu moc nelámali. V dnešní době je právě produkce odpadu velmi diskutovaným globálním tématem, a je jen na nás lidech, zda jsme schopni slevit ze své pohodlnosti a začít myslet více na přírodu a budoucnost,“ dodává Miloslav Šatra.

Písek je držitelem dvou celostátních Odpadových Oskarů a nyní také dalšího jihočeského v kategorii měst nad pět tisíc obyvatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…