Město Písek nebude prozatím upravovat cenu obědů pro seniory

15.01.2012 7:27

V současné době platí písečtí senioři, kteří využívají možnost stravování v rámci Pečovatelské služby města Písek, 46 Kč za jeden oběd.

Město Písek nebude prozatím upravovat cenu obědů pro seniory
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Tato cena se i přes zvýšení sazby DPH od 01.01.2012 na 14% nebude v nejbližší době navyšovat. Obědy pro seniory připravují v jídelnách Základních škol J. K. Tyla a T. G. Masaryka, čímž dochází k plnému využití kapacit těchto kuchyní a právě naplnění těchto kapacit umožňuje městu Písek udržet cenu obědů na stávající úrovni. Obědy jsou distribuovány prostřednictvím Pečovatelské služby města Písek a jejich výdejních míst, nebo jsou rozváženy přímo do domácností klientů. Během roku dojde k vyhodnocení situace, kdy bude porovnán nárůst režijních nákladů, ke kterému dojde z důvodu již zmiňované vyšší sazby DPH a bude zvolen další postup. Snahou města Písku je udržet cenovou hranici obědů pro seniory, pokud to bude možné, na stávající úrovni.

Roman Ondřich DiS. - tiskový mluvčí města Písek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-pisek.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.