Město Rokycany představí projekt rekonstrukce Litohlavské ulice

28.11.2016 8:34

Ve čtvrtek 24. listopadu 2016 od 17:00 hodin se v zasedací místnosti Triana na nádvoří Městského úřadu Rokycany uskuteční druhé veřejné představení a projednání upravené projektové dokumentace připravované investiční akce.

Město Rokycany představí projekt rekonstrukce Litohlavské ulice
Foto: wikimedia.org
Popisek: Rokycany

Město Rokycany zadalo v letošním roce zpracování projektové dokumentace na investiční akci spočívající v kompletní rekonstrukci Litohlavské ulice a celkové obnově dožívající a neúplné historické lipové aleje. Mnoho stromů v této aleji bylo totiž před několika lety pokáceno provozovatelem plynovodu při jeho rekonstrukci. „Součástí připravované akce je tedy částečná změna prostorového uspořádání ulice, její nový povrch, nové chodníky, parkovací zálivy, veřejné osvětlení, a nezbytné přeložky inženýrských sítí (vodovod, sdělovací vedení, částečně kanalizace) tak, aby mohla být v souladu s předpisy provedena dosadba jednotlivých stromů, jako náhrada za stromy již pokácené, upřesňuje místostarosta města Rokycany Jan Šašek. Projekt zároveň obsahuje úpravu okolí kulturní památky „Pomník Madlonova pluku“ na křižovatce ulic Litohlavská a Madlonova.

S prvním návrhem projektové dokumentace pro územní řízení seznámilo město Rokycany obyvatele lokality a veřejnost na veřejném projednání dne 8. června 2016. „Vznesenými připomínkami se město ve spolupráci s projektanty podrobně zabývalo, projednávala je i rada města. Některým z připomínek bylo možné vyhovět a jsou tedy zapracovány do upraveného návrhu řešení, který bude prezentován na druhém veřejném představení a projednání. I na druhé jednání jsme osobním dopisem pozvali majitele nemovitostí v Litohlavské ulici, ale možnost vidět a připomínkovat plány na rekonstrukci Litohlavské ulice mají samozřejmě i další obyvatelé města,“ informuje místostarosta města Jan Šašek.

K veřejnému projednání jsou, kromě představitelů města Rokycany a pracovníků z odboru rozvoje města, pozvání také zpracovatelé projektové dokumentace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

11:33 Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

V okolí zimního stadionu budou rozmístěny hlídky, které budou řídit dopravu i pohyb osob