Město Zlín ušetří díky projektu energetických úspor ve školách miliony

25.11.2013 11:14

Úspory energie a zlepšování životního prostředí patří ve Zlíně k významným prioritám. V létě 2006 byl proto v patnácti základních a mateřských školách nainstalován moderní systém regulace vytápění, za který město Zlín zaplatilo 10,5 mil. korun.

Město Zlín ušetří díky projektu energetických úspor ve školách miliony
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

Díky němu zlínská radnice ročně šetří až 30% původních nákladů na energie, což za sedm let činí 16,5 mil. Kč.

Ke snížení energetických nákladů ve vybraných mateřských a základních školách  se město rozhodlo využít metodu EPC - energetických služeb s garantovanou úsporou. Jedním z  realizovaných opatření byl systém regulace vytápění, který umožňuje individuální nastavení a kontrolu teploty v každé vytápěné místnosti.

"Proto nedochází ke zbytečnému přetápění prostor, které je jinak častým problémem školských objektů v České republice," vysvětluje výhody systému Ivo Slavotínek za společnost ENESA a.s.

Od zahájení topné sezóny 2006/2007 společnost EVČ s.r.o. spolu s dceřinou společností ENESA a.s. vyhodnocuje efekty projektu a garantuje dosažené úspory. Výsledkem stálého dohledu nad systémem individuální regulace vytápění a uplatňování zásad energetického managementu jsou úspory energií převyšující počáteční investice. "Dnes už není pochyb o tom, že se vložená investice za plánovaných 10 let splatí ze skutečně dosažených úspor," dodává Miroslav Adámek, primátor Zlína.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…