Městská část Praha 5 předala ocenění pracovníkům Zdravotnické záchranné služby hl.m. Prahy

21.12.2020 11:11

Ve středu předal radní JUDr. Petr Lachnit se starostkou Mgr. Renátou Zajíčkovou záslužné medaile městské části Praha 5 pracovníkům Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy, kteří působí ve výjezdové základně Praha 5 - Nádražní a výjezdové základně Praha 5 – Jinonice.

Městská část Praha 5 předala ocenění pracovníkům Zdravotnické záchranné služby hl.m. Prahy
Foto: Praha 5
Popisek: Vyznamenání MČ Praha 5, předávané pracovníkům Zdravotnické záchranné služby

Ocenění městské části Praha 5 obdrželi:

Mgr. Jakub Doškář, který jako zdravotnický záchranář slouží u pražské záchranky 15. rokem.

Martin Hruboň, Dis., který v lednu 2021 oslaví 25. rok práce u pražské záchranky.

Jiří Ludvík, Dis., který před 18 lety začínal u pražské záchranky jako řidič sanitního vozu, později rozšířil svou odbornost a stal se zdravotnickým záchranářem.

MUDr. Ing. Radek Čipera, který jako lékař pražské záchranné služby vyjíždí už deset let k těm nejvážnějším případům.

Bc. František Ouředník, který u záchranné služby slouží už 21 let a prošel několika pracovními pozicemi, a to i u letecké záchranné služby.

Anketa

Chcete Pavla Rychetského za prezidenta republiky?

3%
97%
hlasovalo: 11568 lidí

Rada městské části Praha 5 v říjnu letošního roku rovněž udělila vyznamenání příslušníkům Policie ČR, Městské policie hl.m. Prahy a příslušníkům Hasičského záchranného sboru hl.m. Prahy, ale vzhledem k epidemii koronaviru se neuskutečnilo tradiční slavnostní předání záslužných medailí v jednací síni zastupitelstva smíchovské radnice. Záslužné medaile tak byly oceněným policistům, strážníkům a hasičům předány prostřednictvím jejich obvodních ředitelů.

Návrhy na ocenění záslužnými medailemi včetně zdůvodnění předkládají ředitelé bezpečnostních složek, hasičského záchranného sboru a zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy Radě MČ Praha 5. Získání tohoto čestného ocenění je podmíněno především vzorným plněním služebních povinností, mimořádným činem, který se vymyká z běžné služby, a samozřejmě také aktivitami, které přesahují běžný rámec služby a přispívají k rozvoji práce a dobrému jménu bezpečnostních sborů, hasičů a záchranářů.

Oceněno za mimořádné činy a vzornou službu bylo letos pět strážníků z řad Městské policie hl. m. Prahy - Obvodního ředitelství Praha 5, pět policistů Policie ČR - Obvodního ředitelství Praha II, pět hasičů z Hasičského záchranného sboru hl. m. Praha – MČ Praha 5 a pět záchranářů Zdravotnické záchranné služby hl.m. Prahy.

Radní JUDr. Petr Lachnit poděkoval oceněným příslušníkům bezpečnostních sborů, hasičům a záchranářům za jejich každodenní nelehkou práci, při které mnozí z nich nasazují své životy, a vyzdvihl tradičně dobrou a stále se rozvíjející spolupráci složek integrovaného záchranného systému.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…