Městská policie ve Frýdlantě chybí, potvrdili na setkání občanů lidé u zahrádkářů

13.04.2022 16:47 | Tisková zpráva

Druhé setkání vedení Frýdlantu s občany v terénu proběhlo v pondělí 4. dubna 2022 v klubovně zahrádkářské kolonie Za nemocnicí. Potvrdilo se na něm, že Frýdlantu velmi chybí městská policie, která by ve městě 24 hodin denně dohlížela na pořádek.

Městská policie ve Frýdlantě chybí, potvrdili na setkání občanů lidé u zahrádkářů
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

Vedení Frýdlantu občany ujistilo, že hlídka Městské policie Frýdlant by měla být v omezeném režimu ve Frýdlantu vidět už od května a že postupně je plánován její nepřetržitý dohled nad pořádkem a bezpečností ve městě. Kromě toho si starosta Frýdlantu Jiří Stodůlka a místostarosta města Dan Ramzer na setkání s občany u zahrádkářů vyslechli i řadu dalších připomínek, podnětů a také pozitivních ohlasů.

„Hlavním tématem tohoto druhého setkání s obyvateli Frýdlantu opravdu byla městská policie. Poté, co k 31. 12. 2021 museli Frýdlant opustit strážníci Městské policie Liberec, jsme zůstali bez dohledu strážníků a ve městě je to vidět a cítit. Chybí dohled, možnost obrátit se na strážníky ve chvíli, kdy se někdo prohřešuje třeba proti veřejnému pořádku, protože státní policie všechno sama nezastane. Už na začátku tohoto roku jsme proto zřídili svoji městskou policii, ale proces jejího vzniku je poměrně dlouhý a nebylo možné zajistit hlídky hned z kraje roku. Jako reálné vidím, že by jedna hlídka mohla do ulic Frýdlantu vyrazit už v květnu,“ říká místostarosta Frýdlantu Dan Ramzer. Lidé na strážníky spoléhají například kvůli dohledu nad dodržováním pořádku ve městě, nad dodržováním nočního klidu či při potížích s opilci v nočních hodinách. Slibují si také méně potíží s problémovou mládeží nejen v blízkosti škol.

Na setkání v klubovně zahrádkářů se ale stihla probrat i další témata, která místní občany trápí. Hovořilo se například o nepořádku na cyklostezce v Bělíkově ulici, přičemž na jeho řešení se bude podílet i Střední škola hospodářská a lesnická, o nutné obnově parkoviště u hřbitova, obyvatelé upozornili na nefunkční lampu či na staré a proschlé topoly u Rákosníčkova hřiště. Ty proto čeká dendrologický posudek. „Hovořilo se také o ceně vody ve Frýdlantu a na Frýdlantsku. Vysvětlil jsem, že Frýdlant dělá vše pro to, aby obyvatele dále nezatěžoval nutnými investicemi. To znamená, že po Frýdlantské vodárenské společnosti nevymáhá žádné úvěrování při rekonstrukci svých silnic, kde se vodárenská infrastruktura obnovuje a řeší to úpisy z akcií. A že cenu vody tvoří vysoké energie a také investice do údržby, výstavby a oprav vodárenské sítě, která musí být udržována jako provozuschopná,“ dodává Dan Ramzer.

„Lidé na nás byli připravení a to je vždycky skvělá zpráva. Protože právě jejich podněty nám pomáhají vidět Frýdlant ještě otevřenějšíma očima. Pomáhají nám vidět i ty problémy, o kterých jsme neměli ani ponětí a až díky podnětům občanů je tu možnost je řešit,“ říká starosta Frýdlantu Jiří Stodůlka. Na svůj seznam věcí k vyřešení si zapsal hned několik podnětů. Další, jako například nepořádek u některých soukromých domů, jsou ale během na dlouhou trať, ve kterém může město jen vyvíjet tlak na majitele, aby došlo k nápravě.

Starosta si také pochvaluje, že setkání s občany je i skvělou společenskou akcí, která je v pocovidové době skvělou příležitostí se sejít. „Na těchto setkáních s občany v terénu se potkáváme s příjemnými a činorodými lidmi, kterým není kvalita života ve Frýdlantě lhostejná a to je inspirující. V pondělí jsem se u zahrádkářů mimo jiné potkal i se svojí paní učitelkou z první třídy a bylo to moc milé setkání. Už teď se těším na další setkání při dalších zastaveních našeho seriálu. Nejbližší bude ve středu 6. dubna 2022 v klubovně Českého svazu chovatelů v Kodešově ulici,“ uzavírá starosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

Seznam všech plánovaných setkání s občany v terénu pro jaro 2022:

  • 6. dubna 2022
    v klubovně Českého svazu chovatelů v Kodešově ulici
  • 11. dubna 2022
    v prostorách hasičské zbrojnice na Větrově
  • 25. dubna 2022
    v Albrechticích
  • 2. května 2022
    v prostorách základní školy v Bělíkově ulici, v jídelně
  • 4. května 2022
    v prostorách rozhledny

Začátek je vždy v 18.00 hodin.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Street art festival Wallz oživí plzeňské ulice barvami

7:37 Plzeň: Street art festival Wallz oživí plzeňské ulice barvami

Již pátým rokem se plzeňská kulturní a kreativní zóna DEPO2015 snaží během festivalu WALLZ kultivova…