Metropole bude podporovat pražský mezinárodní maraton minimálně do roku 2019

20.08.2014 8:32

Hlavní město bude i nadále podporovat konání Prague International Maraton (PIM) na svém území. Pražští radní dnes posvětili dodatek, který prodlužuje platnost dřívější dohody o spolupráci až do konce roku 2019. Dodatek obsahuje také změnu startu a cíle podzimního závodu Grand Prix z původně Staroměstského náměstí na ulici Na Příkopě.

Metropole bude podporovat pražský mezinárodní maraton minimálně do roku 2019
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled přes Vršovice na Pražský hrad

„Platnost dohody o spolupráci na pořádání akcí Prague International Maraton vyprší na konci letošního roku. Vzhledem k tomu, že je tento závod zařazen mezi top 10 nejvýznamnějších maratonů světa a získal světová ocenění za svou úroveň i kvalitu, město se rozhodlo nadále tuto sportovní akci podporovat,“ uvedl radní hl. m. Prahy Lukáš Manhart.

Hlavní město v rámci spolupráce pomáhá organizátorům maratonu například se zajištěním dopravních opatření spojených s akcemi nebo s asistencí zdravotnické záchranné služby během závodů.

Prague International Maraton se pořádá ve spolupráci s hlavním městem již 19 let. Skládá se celkem ze tří sportovních akcí. Z jarního ½ maratonu s délkou téměř 22 km, maratonského víkendu s klasickou délkou více než 42 km a večerního závodu Grand Prix, který sezónu uzavírá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

10:23 Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

V soutěži Radniční oko, které pořádá Sdružení vydavatelů radničních zpravodajů ČR, získaly jihlavské…