Milevsko: Ozelenění kruhového objezdu u Bažantnice

25.06.2018 20:38

Během června a července letošního roku bude zrealizováno ozelenění nově vybudovaného kruhového objezdu v Masarykově ulici a zároveň proběhne revitalizace zeleně v okolí.

Milevsko: Ozelenění kruhového objezdu u Bažantnice
Foto: Radek Kraus
Popisek: Obec Milevsko v jižních Čechách

V rámci kruhového objezdu je navrženo rozdělení plochy na zahuštěnou výsadbu půdopokryvné zeleně s volnějším záhonem založeným v oblázku s vhodnou výsadbou suchobytných rostlin (trávy, trvalky, konifery), které budou doplněny solitérními kameny. Kosterními dřevinami zde budou pomalu rostoucí kleče a středně vzrůstný centrální keř, doplňkovými dřevinami budou sadové růže a perovskie.

Dalším prostorem, který bude nově upraven, je lokalita u památníku pozemkové reformy v sousedství kruhového objezdu. Zde budou odstraněny přestárlé jalovce a nekoncepčně vysazené dřeviny (šeřík, bříza a jírovec) a budou zde vysazeny nové kosterní alejové stromy (okrasná třešeň, lípa) a dále převislá bříza a méně vzrůstné jehličnany. Prostor bude doplněn o kvetoucí keře (sadová růže, šalvěj, tavolník).

Dále bude osázen pruh zeleně mezi parkovištěm a chodníkem k Bažantnici. Zde budou vysazeny středně vzrůstné okrasné třešně pro vytvoření stínu, které budou doplněny trvalkami a trávami vhodnými pro výsušné prostředí (šalvěj, kakost, dochan).

Poslední upravovaným místem bude plocha jihozápadně od kruhového objezdu, kde dojde ke zrušení stávajícího trvalkového záhonu, a nový záhon vznikne mimo ochranná pásma vedení inženýrských sítí. Výběr rostlin bude v jednotě s okolními navrženými výsadbami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…