Mírový běh bude mít zastávku v Kopřivnici

31.05.2015 14:51

V pondělí 1. června přiběhnou do Kopřivnice účastníci Mírového běhu - nejdelšího štafetového běhu s hořící pochodní vedoucího přes více než 140 zemí světa.

Mírový běh bude mít zastávku v Kopřivnici
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

K mezinárodnímu týmu běžců se v Kopřivnici přidají místní školáci, pro které bude připravena také beseda a soutěže. Přijďte přivítat  a povzbudit běžce, kteří se dobrovolně vydali na dlouhou cestu symbolizující přátelství, porozumění a mír.

Peace Run se běhá od roku 1993 a jeho posláním je překonávat kulturní a náboženské hranice mezi národy i jednotlivými lidmi. Mírový běh každoročně startuje před budovou OSN v New Yorku, kde je zároveň i cíl. Česká část odstartovala 20. května na německo-české hranici u Aše, odkud mezinárodní tým a čeští běžci nesou pochodeň napříč Českem. V pondělí 1. června, po zastávce v Kopřivnici, bude štafeta pokračovat do Příbora a dále směrem na Český Těšín, kde naši republiku opustí. Poté poběží do Polska a přes Slovensko až na hranici s Ukrajinou. K běhu se může připojit kdokoliv kdekoliv na trase a po dohodě s koordinátory pochodeň chvíli nést, nebo do ní vložit své přání pro lepší svět. Do štafety se zapojuje řada známých tváří, z českých osobností to v minulých ročnících byly například čestná občanka města Kopřivnice Dana Zátopková nebo vynikající kopřivnická běžkyně Lenka Masná.

Účastníci mírového běhu přiběhnou do Kopřivnice v pondělí dopoledne a kolem 11. hodiny se na letním stadionu setkají s několika kopřivnickými žáky. Poté společně doběhnou k radnici a pochodeň předají vedení města. Okolo čtvrt na dvanáct by se měli přesunout na hřiště ZŠ dr. Milady Horákové, kde se uskuteční diskuze a dle časových možností také různé soutěže. Před polednem se běžci s Kopřivničany rozloučí a budou pokračovat dále po své trase směrem na Příbor.

Více informací naleznete na www.peacerun.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…