Mladá Boleslav: Absolventi z jižních Čech posílili policisty

05.02.2020 13:59

Sedm čerstvých absolventů základní odborné přípravy z jižních Čech posílilo řady Policie ČR v Mladé Boleslavi.

Mladá Boleslav: Absolventi z jižních Čech posílili policisty
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Nové posily v pondělí 3. února přivítal ve službě náměstek primátora Robin Povšík spolu s ředitelem územního odboru Mladá Boleslav Policie ČR Markem Jiroušem. Nováčci pomohou řešit citelný nedostatek policistů v Mladé Boleslavi a budou zapojeni do společných hlídek se zkušenými kolegy především do nejvíce rizikových míst ve městě.

"My ve vedení města bychom byli rádi, aby se vám u nás některým zalíbilo a chtěli jste zde zůstat. Chceme vytvořit program pro profese, které tady chybějí, a nabízet možnost nájemního bydlení v městských bytech," řekl náměstek primátora Robin Povšík. Zároveň uvedl, že město jako malý dárek poskytne novým posilám vstupenky do městského bazénu. Město ale především zajistilo ubytování nováčků v hotelu Věnec na Staroměstském náměstí, který nedávno město koupilo do svého vlastnictví.

Noví absolventi budou v Mladé Boleslavi nasazeni do služby po dobu tří měsíců, poté je vystřídají další mladí policisté. "Nyní je rozdělíme do hlídek tak, aby dva byli na den a dva na noc a začleníme jen k našim kolegům. Bude to klasický výkon služeb pořádkové policie," řekl ředitel územního odboru Policie ČR Marek Jirouš. Chce tak posílit výkon služby v ulicích, a to především v místech s vysokou koncentrací lidí, jako například v okolí obchodních center Kaufland a Bondy či na sídlišti.

Vedení města i Policie ČR jsou si vědomi problémů, které souvisí s vysokým počtem cizinců i bezdomovců ve městě a faktem, že občany znepokojují především vysoké počty přestupků a drobné kriminality, projevy opilství, rvačky, krádeže a další incidenty. Ke zvýšení pocitu bezpečí a lepšímu veřejnému pořádku by mělo přispět právě více policistů v ulicích města. V tomto směru spolupracuje i město, které zajistilo společné hlídky městských strážníků a členů bezpečnostní agentury v roli asistentů prevence kriminality a zvýšilo i tímto způsobem počty hlídek v ulicích města.

O nových posilách pro Policii ČR začalo vedení města jednat s Ministerstvem vnitra již v loňském roce, s tím, že při současném velkém podstavu v řadách policie je nutné situaci řešit posilami i z jiných oblastí. Město na oplátku nabídlo pomoc v ubytování policistů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…