Mladá Boleslav: Absolventi z jižních Čech posílili policisty

05.02.2020 13:59

Sedm čerstvých absolventů základní odborné přípravy z jižních Čech posílilo řady Policie ČR v Mladé Boleslavi.

Mladá Boleslav: Absolventi z jižních Čech posílili policisty
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Nové posily v pondělí 3. února přivítal ve službě náměstek primátora Robin Povšík spolu s ředitelem územního odboru Mladá Boleslav Policie ČR Markem Jiroušem. Nováčci pomohou řešit citelný nedostatek policistů v Mladé Boleslavi a budou zapojeni do společných hlídek se zkušenými kolegy především do nejvíce rizikových míst ve městě.

"My ve vedení města bychom byli rádi, aby se vám u nás některým zalíbilo a chtěli jste zde zůstat. Chceme vytvořit program pro profese, které tady chybějí, a nabízet možnost nájemního bydlení v městských bytech," řekl náměstek primátora Robin Povšík. Zároveň uvedl, že město jako malý dárek poskytne novým posilám vstupenky do městského bazénu. Město ale především zajistilo ubytování nováčků v hotelu Věnec na Staroměstském náměstí, který nedávno město koupilo do svého vlastnictví.

Noví absolventi budou v Mladé Boleslavi nasazeni do služby po dobu tří měsíců, poté je vystřídají další mladí policisté. "Nyní je rozdělíme do hlídek tak, aby dva byli na den a dva na noc a začleníme jen k našim kolegům. Bude to klasický výkon služeb pořádkové policie," řekl ředitel územního odboru Policie ČR Marek Jirouš. Chce tak posílit výkon služby v ulicích, a to především v místech s vysokou koncentrací lidí, jako například v okolí obchodních center Kaufland a Bondy či na sídlišti.

Vedení města i Policie ČR jsou si vědomi problémů, které souvisí s vysokým počtem cizinců i bezdomovců ve městě a faktem, že občany znepokojují především vysoké počty přestupků a drobné kriminality, projevy opilství, rvačky, krádeže a další incidenty. Ke zvýšení pocitu bezpečí a lepšímu veřejnému pořádku by mělo přispět právě více policistů v ulicích města. V tomto směru spolupracuje i město, které zajistilo společné hlídky městských strážníků a členů bezpečnostní agentury v roli asistentů prevence kriminality a zvýšilo i tímto způsobem počty hlídek v ulicích města.

O nových posilách pro Policii ČR začalo vedení města jednat s Ministerstvem vnitra již v loňském roce, s tím, že při současném velkém podstavu v řadách policie je nutné situaci řešit posilami i z jiných oblastí. Město na oplátku nabídlo pomoc v ubytování policistů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…