Mladá Boleslav: Bazén v sokolovně čeká další etapa rekonstrukce

15.11.2018 13:47

Plavecký bazén v sokolovně je zase o něco blíže realizaci. Rada města vybrala v pondělí zhotovitelskou firmu, která dlouho očekávanou rekonstrukci provede.

Mladá Boleslav: Bazén v sokolovně čeká další etapa rekonstrukce
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

 "Rekonstrukce bude stát necelých 33 milionů korun bez DPH a firma se zavázala zrealizovat ji za 259 dní, tedy necelých devět měsíců. Znamená to, že pokud vše půjde podle plánů a nevyskytnou se neočekávané komplikace, mohl by plavecký bazén v sokolovně začít po letních prázdninách fungovat," uvedl první náměstek primátora Jiří Bouška.

Nově zrekonstruovaný bazén bude sloužit například plaveckým oddílům k trénování, ocení ho především příznivci vlastního plavání, kteří nepotřebují využívat tobogány a další atrakce, jimiž disponuje městský bazén na Štěpánce.
"Jsme na jednu stranu opravdu rádi, že lidé využívají nový krytý bazén v daleko větší míře, než nám predikovaly i ty nejoptimističtější odhady. Nicméně to s sebou zároveň nese fakt, že plavecký areál kapacitně nestačí. Proto jsme se dohodli s TJ Sokol na pronájmu, rekonstrukci a znovuobnovení bazénu v budově sokolovny," upřesnil náměstek Bouška.

Město bude Sokolům platit nájem 40 tisíc korun měsíčně, zrekonstruuje bazén (z celkové ceny oprav půjdou zhruba dvě třetiny na renovaci technologie) a zároveň zaplatí zhruba sedmimilionovou investici do vlastní budovy.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

13:37 Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

V Divadelní restauraci je opět živo. Počet návštěvníků stoupá a spolu s nimi se do restaurace vracej…