Mladá Boleslav: Česká mše vánoční bude opět znít Mladoboleslavskem

26.11.2018 19:46

Letošní provedení České mše vánoční od J. J. Ryby zavedou posluchače na místa, kde jsou již na tuto událost zvyklí.

Mladá Boleslav: Česká mše vánoční bude opět znít Mladoboleslavskem
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Po letech se tato mše vrací do městského divadla, kde proběhne její scénické provedení v podání žáků ZUŠ a jejich hostů 2. prosince v 19 hodin. Následně si ji budou moci Mladoboleslaváci poslechnout tradičně v kostele sv. Havla, tentokrát 16. prosince od 14 hodin, a ve stejném dni bude následovat koncert v mnichovohradišťském kostele sv. Jakuba od 18 hodin.

Obě tato provedení organizuje Libor Novák, stejně jako koncert v kostele sv. Jiří v Krnsku, který se koná 18. prosince v 18 hodin, a v kostele sv. Františka Serafínského v Kněžmostě, jehož termín je stanoven na 1. prosinec a a 18. hodinu. Ve všech čtyřech případech vystoupí členové Mladoboleslavského komorního orchestru, pěvecký sbor Boleslav, v ženských sólech budou alternovat Lenka Václavíková, Eliška Josifová a Zuzana Repšová, tenor zazpívá Tomáš Foltýnek a bas Libor Novák. Všechna čtyři provedení bude řídit Marek Müller.

V režii sboru Boleslav proběhne ještě provedení této skladby na zámku ve Vinařicích 13. prosince od 19 hodin, dirigovat bude Zuzana Kubelková, sóla obstarají Marie Jílková, Zuzana Repšová, Jiří Bartoš Sturc a Ondřej Hlaváč. Letošní nabídka různých provedení tohoto fenoménu českých hudebních Vánoc je velmi pestrá, proto věříme, že posluchači z Mladé Boleslavi a okolí si opět přijdou na své.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…