Mladá Boleslav: Cestující na železnici musí počítat s výlukami

18.07.2016 12:19

Během července musí počítat cestující v Mladé Boleslavi a v okolí hned s několika výlukami na železničních tratích. Platí na nich výlukové jízdní řády a v některých úsecích je doprava zajištěna náhradní autobusovou dopravou.

Mladá Boleslav: Cestující na železnici musí počítat s výlukami
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Tratě 071 Nymburk – Mladá Boleslav a 231 Praha – Nymburk – Kolín

Do 22. července do 23:59 probíhá výluka SŽDC v úsecích Nymburk hl.n. – Mladá Boleslav město. České dráhy proto nahrazují během výluky všechny vlaky ve vyloučeném úseku autobusy, které pojedou podle výlukového jízdního řádu (ZDE).

Rychlíky Česká Lípa hl.n. – Kolín jedou vlakem podle pravidelného jízdního řádu v úseku Mladá Boleslav hl.n. – Česká Lípa (Rumburk) a opačně. Je zavedena náhradní autobusová doprava po dvou trasách:

  • Ze stanice Bělá pod Bezdězem do stanice Nymburk hl.n. jede přímý autobus, který nezastavuje v nácestných zastávkách a do Nymburka hl.n. přijíždí k osobnímu vlaku linky S2 do Kolína. V opačném směru jede přímo autobus z Nymburka do Bělé pod Bezdězem jako přípoj od osobního vlaku ze směru Kolín, autobus neobsluhuje nácestné zastávky, cestující do stanic Mladá Boleslav a Bakov nad Jizerou využijí předchozí spoj náhradní dopravy, který jede dříve jako přípoj od vlaku R Kolín – Ústí nad Labem.
  • Ze stanice Mladá Boleslav hl.n. do stanice Nymburk hl.n. jede přímý autobus a do Nymburka hl.n. přijíždí k rychlíku Ústí n.L. – Kolín. Cestující, kteří jedou do Mladé Boleslavi, kde končí nebo přestupují na vlak na trati 070 nebo náhradní autobus na trati 064, pojedou vlakem až do Mladé Boleslavi hl.n. V opačném směru bude autobus odjíždět z Nymburka jako přípoj od rychlíku Kolín – Ústí nad Labem a ve stanici Mladá Boleslav hl.n. budou zajištěny návaznosti jako od rychlíku Kolín – Česká Lípa.

V úseku Nymburk hl.n. – Kolín jsou rychlíky Kolín – Česká Lípa odřeknuty bez náhrady, cestující využijí ostatní vlaky.

Osobní vlaky jsou nahrazeny v úsecích Nymburk hl.n. – Mladá Boleslav.

Od 23. do 31. července bude na trati 071 Mladá Boleslav – Nymburk platit nový výlukový jízdní řád.

Všechny vlaky budou v úseku Mladá Boleslav hl.n. – Mladá Boleslav město nahrazeny autobusy. Souběžně bude omezen provoz ve stanici Luštěnice, kde bude během této etapy výluky v provozu jen jedna kolej. Osobní vlaky 8504, 6039, 6041, 6047, 6051, 6053 a 6055 budou nahrazeny vlaky v jiných časových polohách podle výlukového jízdního řádu (ZDE).

Trať 063 Bakov nad Jizerou – Dolní Bousov

Do 31. července do 23:00 probíhá výluka SŽDC v úseku Bakov nad Jizerou – Dolní Bousov.

Všechny vlaky jsou během výluky nahrazeny autobusy v celé trase. Vlaky Os 25803 a 25806 jsou nahrazené i v úseku Bakov nad Jizerou – Mladá Boleslav hl.n.

Trať 064 Mšeno – Mladá Boleslav – Stará Paka

Do 31. července do 23:59 probíhá výluka v úseku Mšeno – Mladá Boleslav hl.n. – Mladějov v Čechách.

Během výluky budou všechny vlaky ve vyloučeném úseku nahrazeny autobusy. Náhradní doprava bude organizována podle výlukového jízdního řádu.

Upozorňujeme cestující, že z důvodu uzavírek přejezdů neplatí po celou dobu výluky jednotný výlukový jízdní řád a zároveň může docházet ke změně zastávek náhradní dopravy. Výlukové jízdní řády jsou k dispozici na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…