Mladá Boleslav: Další nová cyklostezka propojuje město s okolím

12.06.2021 9:41

V pátek 11. června byl oficiálně uveden do provozu nový úsek cyklostezky, která propojuje Kosmonosy a příměstskou část Debř a pomůže také cyklistům jedoucím z či do Mladé Boleslavi.

Mladá Boleslav: Další nová cyklostezka propojuje město s okolím
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Společně se zástupci Kosmonos v čele se starostou Eduardem Masarčíkem a zhotovitele stavby se slavnostního přestřižení pásky zúčastnil první náměstek primátora Mladé Boleslavi Jiří Bouška. Akce byla spolufinancována z prostředků Evropské unie v rámci Integrovaného plánu rozvoje území Mladá Boleslav, který je vymezen též pro okolní obce včetně Kosmonos.

“Propojovat město i okolí cyklostezkami a cyklotrasami patří mezi naše cíle a jsem rád, že se nám podařilo dotáhnout další dílek do této mozaiky. Jedná se o další z velkého balíku projektů, na které jsme získali evropské peníze a bez kterých by financování takové investice bylo mnohem obtížnější,” řekl první náměstek Bouška.

Nový úsek v celkové délce 1,65 km zajišťuje větší bezpečí také pro chodce. Součástí investice bylo i vybudování opěrných zdí. Stavba trvala od července 2020. Cyklisté i chodci by si však měli uvědomit, že mezi nejnižším a nejvyšším místem cyklostezky je převýšení 27 metrů a že zejména při jízdě cyklistů z kopce je nutné dbát na bezpečnost ve zvýšené míře. Součástí stavby jsou i opěrné zdi v celkové délce 200 metrů.

Statutární město Mladá Boleslav s podporou IPRÚ financuje projekty zaměřené právě na dopravu a její infrastrukturu, školství či sociální oblast.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…