Mladá Boleslav: Devátý ročník projektu studentského vozu Škoda byl zahájen

01.03.2023 18:11 | Tisková zpráva

Tento rok je to již podeváté, kdy studenti v Mladé Boleslavi navrhují a staví svůj vysněný automobil. 29 studentů Škoda Academy již začalo pracovat na novém studentském voze. Od školního roku 2013/14 vytvářejí studenti pod dohledem svých učitelů v rámci projektu studentského vozu své vlastní vysněné auto – od počáteční fáze až po hotový unikátní automobil.

Mladá Boleslav: Devátý ročník projektu studentského vozu Škoda byl zahájen
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Dostává se jim také podpory z mnoha různých oddělení Škoda Auto, například z oblasti designu a technického vývoje. Podrobnosti o devátém studentském voze, jako je výběr výchozího modelu, název nebo zaměření přestavby, budou zveřejněny během následujících měsíců.

Maren Gräf, členka představenstva Škoda Auto za oblast Lidé a kultura, říká: "Studentský vůz je již devět let nedílnou součástí výuky Škoda Academy. Skvělý týmový duch, nadšení našich mladých talentů a jejich smysl pro detail mě nikdy nepřestanou fascinovat. Díky našemu projektu získávají žáci praktické zkušenosti z každé fáze vývoje vozu. Získávají rovněž nové vědomosti a cenný vhled do řady různých oddělení společnosti. Už se velmi těším na studentský vůz číslo devět a přeji všem zúčastněným hodně zábavy a úspěchů při práci na tomto skvělém projektu.“

Maren Kabowski-Ciecior, vedoucí Škoda Akademie, říká: "S velkým očekáváním letos poprvé zblízka sleduji naše svěřence při vývoji devátého studentského vozu. V tomto projektu mohou naši mladí talenti zúročit vše, co se naučili v předchozích letech. Zároveň procházejí ideální průpravou pro kariéru v naší společnosti. Tento projekt dává studentům možnost udělat si s velkým předstihem reálnou představu o náplni práce široké škály pozic ve Škoda Auto. Naši studenti tak mohou objevit nové oblasti zájmu a následně učinit první rozhodnutí o tom, kde by chtěli v budoucnu pracovat a uplatnit své nadání."

Studenti odborného učiliště Škoda Auto dosud pod vedením svých učitelů navrhli a postavili osm studentských vozů Škoda. Na osmém studentském voze Škoda Afriq se poprvé podílel i tým Škoda Motorsport. Prvními předchůdci tohoto inovativního projektu, jediného svého druhu v Českér epublice, byly čtyři kusy vozu Škoda Buggy typ 736, které v roce 1975 ručně postavili studenti firemního odborného učiliště pro právě vznikající autokrosovou scénu v tehdejším Československu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

19:06 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného javoru v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…