Mladá Boleslav: Díky investici města se využije srážková voda ze střech 9. ZŠ na závlahu

23.09.2022 18:55 | Tisková zpráva

Město Mladá Boleslav investovalo do zachycení srážkových vod z objektu tělocvičny u 9. ZŠ a jejich následné využití pro automatickou závlahu.

Mladá Boleslav: Díky investici města se využije srážková voda ze střech 9. ZŠ na závlahu
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Současně se bude přebytečná voda likvidovat vsakem do podloží, aby nebyla vypuštěna do jednotné kanalizační sítě. Investici za 4,8 mil. Kč včetně DPH zajistila společnost H-INTES především v průběhu prázdnin za cca 2,5 měsíce. Projekt město realizovalo i s podporou společnosti ŠKO-ENERGO.

Dešťové vody ze střechy tělocvičny 9.ZŠ jsou  kanalizačním potrubím svedeny do systému pěti retenčních nádrží o celkovém objemu 65 m3 a zachycená voda slouží pro automatickou závlahu  travnaté plochy  mezi severozápadním křídlem školy a tělocvičnou. Přebytečné dešťové vody následně zachytí a likviduje  vsakovací galerie, nad kterou byla nově obnovena plocha pro beach volejbal. V současné době skončily i terénní práce a zajištění trávníků nad vsakovací galerií a potrubním systémem v okolí.

Závlahový systém řeší závlahu trávníků na ploše cca 1918 m2. Jedná se o automatický závlahový systém postřikem výsuvnými postřikovači. Závlaha je řešena jako automatická s centrálním ovládáním pomocí řídící jednotky. Přívodní potrubí k závlahovým prvkům je řešeno jako pevné uložené v zemi, nebo pod zpevněnými komunikacemi v podkladním štěrku. Čerpadlo, filtrace, hlavní rozvody užitkové vody, řízení závlah, závlahové detaily jsou součástí dodávky závlah.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…