Mladá Boleslav: Dopravní podnik slaví výročí, vyhlásí soutěž pro mateřské školy

15.03.2022 6:32 | Tisková zpráva

Dopravní podnik Mladá Boleslav oslaví 25 let od svého založení. Tato městská společnost vznikla přesně 18. června 1997. Dnes má 70 zaměstnanců – z toho 61 řidičů. V provozu je 34 autobusů, které ročně najedou 1, 585 milionu kilometrů. Průměrné stáří autobusů, které jsou dnes v provozu, je cca sedm let.

Mladá Boleslav: Dopravní podnik slaví výročí, vyhlásí soutěž pro mateřské školy
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Vedení dopravního podniku si proto na letošní rok připravilo několik zajímavých akcí pro veřejnost. Jako první budou moci soutěžit mateřské školy obcí, kam zajíždí autobusy městské hromadné dopravy: v Mladé Boleslavi, Kosmonosích, Josefově Dole, Hrdlořezech, Řepov a Bradlec. Tématem této výtvarné soutěže budou autobusy. Děti z jedné třídy mateřské školy by měly vytvořit obrázek o rozměru A2 na téma Autobus a já.

První tři nejlepší obrázky mohou vyhrát zdarma jízdy MHD na výlet do 50 kilometrů od Mladé Boleslavi. První cenou bude celkem pět takových cest, druhou cenou dvě cesty a třetí cenou jedna cesta autobusem na výlet. Čerpat lze výhry do konce školního roku 2022/2023. Výtvory lze odevzdávat na recepci Dopravního podniku Mladá Boleslav do konce května.

Obrázky budou po uzávěrce vystaveny na facebookovém profilu dopravního podniku, kde o nich veřejnost může hlasovat lajkováním. Výtvory budou následně před letními prázdninami vystaveny v nákupním centru Bondy.

V září dopravní podnik vyhlásí podobnou soutěž pro základní školy, výtvory budou následně během podzimu vystaveny v nákupním centru Olympia. Konat by se dále mělo Křeslo pro hosta. K výročí bude také vydán kalendář na rok 2023. Vrcholem oslav bude výstava zajímavých a historických autobusů u Olympie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…