Mladá Boleslav: Jubilejní ročník Mladoboleslavského filmového festivalu

15.06.2022 16:43 | Tisková zpráva

V pondělí v 10 hodin dopoledne byl ve Škoda Muzeu zahájen 10. ročník Mladoboleslavského filmového festivalu.

Mladá Boleslav: Jubilejní ročník Mladoboleslavského filmového festivalu
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Slavnostní událost si nenechali ujít náměstek primátora Daniel Marek, prezidentka festivalu Sabina Laurinová ani ředitelka festivalu Dagmar Zákoucká. Zahajovacím snímkem byla letos pohádka Tajemství staré bambitky 2, kterou uvedla delegace k filmu, herečka Kamila Janovičová se svým hereckým kolegou Lukášem Rousem.

Mladá Boleslav bude festival hostit až do pátku, a kromě celé řady projekcí pro školy, ať už v Domě kultury nebo v Templu, se mohou návštěvníci těšit i na spoustu zajímavých doprovodných akcí. Ve středu je pro veřejnost určena projekce norské pohádky Tři přání pro Popelku, ve čtvrtek film Zátopek, a vše vyvrcholí páteční dětskou show Lollipopz.

"Mám velkou radost, že se filmový festival stal tradiční a oblíbenou akcí v našem městě, za těch 10 let ho navštívilo zhruba šest tisíc dětí, do města díky tomu zavítala řada známých osobností a uskutečnily se stovky zajímavých setkání, besed a dalších akcí,"bilancoval Daniel Marek. Prozradil, že on osobně velmi rád vzpomíná na setkání s legendárním režisérem Václavem Vorlíčkem nebo s hercem Luďkem Munzarem.

Anketa

Má vláda zastropovat ceny pohonných hmot i za cenu, že na to bude doplácet z rozpočtu?

95%
3%
hlasovalo: 15396 lidí

Celý program festivalu naleznete ZDE.

Ještě před vlastní projekcí úvodního snímku byly vyhlášeny výsledky filmové soutěže, kterou pořádala nadace Šance pro děti. "Tématem byla ekologie, proto jsme soutěž nazvali Mladá Boleslav, zelené město. Jsem opravdu pyšný, že tu máme tak šikovné a kreativní děti, které dokázaly natočit zajímavé snímky," uvedl náměstek Marek, který mladým filmařkám předal ceny.

První místo získala trojice Marta Králová, Alena Kubrová a Ema Steklá s filmem Rozhodnutí, druhá byla Hana Lazarová a její Odpadkový svět, a bronzovou příčku obsadily Zuzana a Adéla Vokurkovy se snímkem Budoucnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…