Mladá Boleslav: Klementinkovské zlato už je ve sklenicích

10.09.2022 6:31 | Tisková zpráva

Pětatřicet kilo medu stočili letos frekventanti včelařského kroužku v komunitním centru Klementinka.

Mladá Boleslav: Klementinkovské zlato už je ve sklenicích
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Je to méně než v loňském roce, protože jsme o část včelstev přišli. Během roku jsme proto rozchovali nová a nyní máme opět čtyři úly,” vysvětlil Martin Weiss, který se o včely na zahradě Klementinky stará. Přestože tedy letošní úroda pochází z jediného úlu, podařilo se lahodným medem z květů přímo v centru Boleslavi naplnit 68 sklenic.

“Využijeme je opět jako jedinečný dárek pro partnery města nebo třeba jako ceny pro vítěze na sportovních hrách seniorů, které se budou konat za dva týdny v Klementince,” uvedl náměstek primátora Daniel Marek.

Pokud by medu bylo v příštím roce více, je v plánu z klementinkovského zlata vyrobit také medovinu. “Včely jsou v dobré kondici, nezaznamenali jsme žádné velké napadení, které jsme už loni touto dobou viděli,” věří Martin Weiss.

Med se v Klementince letos stáčel potřetí v historii, včelstva jsou na zahradě od roku 2020. Při medobraní asistovalo přibližně patnáct členů včelařského kroužku, kteří si jako odměnu za svou práci také trochu sladké dobroty odnesli.

Jejich pravidelná setkání se konají od jara do podzimu každé pondělí od 16 do 18 hodin, dorazit může kdokoliv bez jakékoliv přihlašování.

“Jde o jednu z nejoblíbenějších volnočasových aktivit, které v Klementince máme. Přichází maminky s dětmi i vážní zájemci o včelařinu, kteří třeba zdědili úly a učí se co a jak. Někdo zavítá jen jednou, jiní chodí pravidelně,” zve další návštěvníky koordinátorka komunitního centra Klementinka Hana Kružíková s tím, že zdaleka nejde jen o místní, někteří totiž dojíždějí autem nebo vlakem ze vzdálenosti několika desítek kilometrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…