Mladá Boleslav: Knihovna má nový osobní výtah

03.08.2012 10:43 | Zprávy

Návštěvníci Knihovny města Mladá Boleslav mohou opět používat osobní výtah, který byl od 2. července mimo provoz z důvodu rekonstrukce.

Mladá Boleslav: Knihovna má nový osobní výtah
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Starý výtah nevyhovoval platným normám a především nebyl bezbariérový. Nový výtah, který dnes dopoledne symbolicky přestřižením pásky uvedli do provozu náměstek primátora Daniel Marek a ředitelka knihovny Věra Kovaříková, bude více vyhovovat potřebám návštěvníků knihovny.

Automatické kabinové i šachetní dveře nového výtahu zajišťují bezpečný a pohodlný nástup, v kabině najdou návštěvníci prosvětlený panel pro ovládání výtahu, který je opatřen nápisy i v Braillově písmu. Akustická signalizace uvnitř kabiny oznámí návštěvníkům, kam výtah pojede a kde se kabina právě nachází, což je zároveň zobrazeno na displeji. "Pevně věříme, že výtah bude přínosem především pro seniory, maminky s kočárky a osoby se sníženou schopností pohybu a orientace a přispěje k většímu pohodlí návštěvníků knihovny," řekla ředitelka knihovny Věra Kovaříková. Poděkovala také městu za vstřícnost a pomoc při realizaci této potřebné investice, kterou knihovna zajistila spolu s magistrátem. Rekonstrukci výtahu prováděla na základě poptávkového řízení firma MSV Liberec.

"O nutnosti nového výtahu jsme se bavili již před rokem a půl a jsem rád, že se nám to podařilo zahrnout do rozpočtu na rok 2012. A jak jsme se domluvili s paní ředitelkou, další etapou by v budoucnu mělo být vybudování bezbariérového přístupu do budovy knihovny," řekl náměstek primátora Marek. Vzápětí si také prohlédl nově vymalované půjčovny knihovny, která opět po revizi knihovního fondu a malování otevřela prostory návštěvníkům před týdnem.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

dezinformace

Co přesně je podle vás dezinformace? Nemyslíte, že by si to měl každý vyhodnotit sám? Myslíte, že pravda se pozná vždy na první pohled? Vždyť spousta věcí se prokáže až časem. To bylo třeba povyku, když byl někdo proti očkování proti covidu, protože lidi stejně neochrání a ejhle, za čas se ukázalo, ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Město usiluje o dotaci na obnovu parku Macerka

19:27 Žatec: Město usiluje o dotaci na obnovu parku Macerka

Park Macerka, jednu z částí městských parků, plánuje Žatec revitalizovat za pomoci dotace Zelená inf…