Mladá Boleslav: Krytý bazén loni přivítal více než 286 tisíc návštěvníků

10.01.2019 14:30

O tom, že plavání je pro mnohé obyvatele Mladé Boleslavi důležitou formou relaxace i tréninku, svědčí i velký zájem lidí o městský krytý bazén u Štěpánky. V roce 2018 zde zaznamenali celkem 286 715 návštěvníků. Tato mimořádně vysoká návštěvnost je v bazénu obvyklá – například v roce 2017 sem přišlo dokonce 290 786 návštěvníků.

Mladá Boleslav: Krytý bazén loni přivítal více než 286 tisíc návštěvníků
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

"Jsme na samé hranici kapacity bazénu. Takový zájem nás na jedné straně těší, na druhé straně jsme rádi, že již začíná rekonstrukce krytého bazénu v sokolovně, který by měl být na konci roku dokončen. Vznikne tak potřebná alternativa k bazénu na Štěpánce," řekl náměstek primátora Jiří Bouška.

Městská společnost sportovní a rekreační areály, která provoz bazénu zajišťuje, se také snaží průběžně zlepšovat podmínky a služby pro návštěvníky. "Ke konci roku zde byl velmi zkvalitněn wellness provoz. Ochlazovací bazén sauny byl doplněn o chladící okruh a středotlakou UV lampu. Plánujeme i realizaci druhé prohřívací komory. Připravujeme také novou službu pro návštěvníky. Budou mít možnost se objednat na masáž zad nebo šíje,“ řekl vedoucí bazénu Aleš Macoun.

V suterénu sokolovny začíná rekonstrukce

Na druhé straně ale vedení města i provozovatele bazénu stále řeší, jak nastavit ideálně provoz zdejší restaurace a snížit i ztrátovost jejího provozu. "Zaznamenali jsme i řadu stížností především na to, že na obsluhu zde čekají lidé příliš dlouho. Určitě se tedy tímto problémem budeme zabývat a hledat variantu, která by byla přijatelná pro návštěvníky i provozovatele," řekl náměstek primátora Jiří Bouška.
Podrobnosti o službách a další informace najdete ZDE.

V suterénu sokolovny v Palackého ulici u parku Výstaviště začíná rekonstrukce krytého bazénu. V závěru roku skončilo výběrové řízení na zhotovitele, kterým se stala společnost Kaiser & spol. CZ s.r.o. Investorem je Městská společnost sportovní a rekreační areály, která stavbaře vyzve v druhé polovině ledna k převzetí staveniště. Samotná stavba má skončit za 259 dní od převzetí staveniště a bude stát necelých 33 mil. Kč bez DPH. Stavba by měla skončit v posledním čtvrtletí roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …