Mladá Boleslav: Kudy po městě na kole? Opět o něco snadněji

22.04.2021 16:43

Mladá Boleslav pokračuje v systematickém propojování města cyklostezkami. “Za poslední roky se nám podařilo zrealizovat kilometry stezek a cyklochodníků, díky kterým se dá po městě pohybovat na kole snadněji,” řekl první náměstek primátora Jiří Bouška. Současnou síť cyklostezek si můžete prohlédnout prostřednictvím zaktualizované cyklomapy, která zahrnuje nejnovější změny. Další investice město připravuje.

Mladá Boleslav: Kudy po městě na kole? Opět o něco snadněji
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

V minulém roce byla například protažena cyklostezka do Bezděčína a vybudoval se nový cyklochodník v ulici Palackého, na který aktuálně naváže nové značení podél obou mladoboleslavských gymnázií. Letos se vybuduje také úsek na T. G. Masaryka podél náměstí Republiky, čímž dojde k dalšímu propojení stezek.

“Na budování cyklosítě systematicky pracujeme. Stezky a cyklochodníky přibývají a nejlépe to znázorňuje cyklomapa, kde se naše červeně označované hotové úseky postupně propojují. Jsem rád, že jsme se tímto směrem vydali a dlouhodobě se ho držíme. Že jsme se rozhodli správně, je vidět na rostoucí popularitě sdílených kol, ale obecně i z pohledu rozvoje elektrokol či koloběžek,” podotkl první náměstek Bouška.

mapa

Město buduje síť cyklostezek i díky úspěšnému čerpání dotačních prostředků. V minulých letech takto bylo proinvestováno přes 100 milionů korun, přičemž spoluúčast města je ve výši 15 procent celkových nákladů. Infrastruktura sahá i za hranice města, o čemž svědčí vybudovaný výjezd směrem na Řepov či stezky v Kosmonosech a Bradleci. Letos se bude dokončovat také úsek Kosmonosy - Debř.

“Kromě velkých investic řešíme i méně nákladné záležitosti, jako je dílčí úprava komunikací, bezpečnější přejezdy, dopravní značení či rozšiřování počtu stojanů,” dodal Bouška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…