Mladá Boleslav: Lidé opět mohou spolurozhodovat o tom, kam město investuje peníze

06.04.2021 20:05

Obyvatelé města opět mohou rozhodovat o tom, kam bude město investovat část peněz z rozpočtu na rok 2021. Participativní rozpočet je jednou z nových forem zapojování veřejnosti do rozvoje města,který se osvědčil už v loňském roce. Lidé si mohou vymyslet konkrétní projektu a přesvědčit spoluobyvatele i vedení města o tom, že je to vhodná investice. Termín pro podávání žádostí končí už ve středu 31. března.

Mladá Boleslav: Lidé opět mohou spolurozhodovat o tom, kam město investuje peníze
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Nápad by měl být zaměřený zejména na výstavbu a nákup, tedy pořízení dlouhodobého hmotného nebo nehmotného majetku.

Smyslem participativního rozpočtu je realizace konkrétního opatření, které bude sloužit obyvatelům města Mladá Boleslav a přispěje ke zkvalitnění veřejného prostoru.

Každý člověk může podat pouze jeden návrh, přičemž náklady na projekt nesmí přesáhnout 300 000 Kč včetně DPH.

„Jsem moc rád, že se mi už minulý rok podařilo koaliční kolegy přesvědčit, abychom jako město zavedli participativní rozpočet a umožnili tak Mladoboleslavákům, aby spolurozhodovali o využití peněz z rozpočtu města. Stejně jako vloni jsme pro tyto účely vyhradili  částku jeden milion korun,“ uvedl náměstek primátora Daniel Marek.

Přestože byl rok 2020 značně poznamenán pandemickou situací, i tak se našla řada lidí, která projevila zájem o zlepšení města. Podány byly celkem tři žádosti (chodník a komunikace podél čp. 932 -934 v ulici Václavkova, protest proti výstavbě a návrh na demolici haly a přestavbu přiléhajícího parkoviště mezi LIDLEM a  Albertem v Havlíčkově ulici a molo pro sportovní plavidla na Jizeře na Krásné louce). Pro realizaci byl vybrán poslední zmíněný projekt projekt na výstavbu mola na Krásné louce.

Návrhy lze podávat do 31. března.

Všechny formuláře a další informace naleznete v rubrice Participativní rozpočet na webu města ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…